csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Otthonteremtési Programcall_made

Itt vannak a részletek! Minden, amit az otthonfelújítási programról tudni kell

Január 1-jén indul Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja – jelentette be Novák Katalin. A családokért felelős miniszter úgy fogalmazott: az a cél, hogy mindenkinek biztos fedél legyen a feje felett, mert ha van munka és otthon, akkor sokkal könnyebb az élet. Különösen igaz ez most a koronavírus-járvány idején, amikor felértékelődött a biztonság. Az Otthonteremtési program ehhez a biztonsághoz szeretne hozzájárulni.

Falusi CSOKcall_made

Népszerűbbé teheti a Falusi CSOK-ot a koronavírus járvány

Míg a járvány első hulláma idején a nagyvárosi lakásügyletek szinte leálltak, a Falusi CSOK-os igénylések tartották a korábbi szintjüket. Az akár tízmillió forintos támogatás szerepe pedig tovább nőhet, hiszen a járványhelyzet, a karantén és a terjedő home office hatására mind több család keresheti a boldogulását a nagyvárosoktól távolabb eső kis falvakban – írta a Magyar Nemzet.

Családvédelmi Akcióterv
Novák Katalin: a cél, hogy otthonok épüljenek fiataloknak

Novák Katalin: a cél, hogy otthonok épüljenek fiataloknak

2020. szept. 24. 8:40

A cél, hogy otthonok épüljenek, és olyan fiatalok tudják tulajdonukba venni, akik családot alapítanak, gyermekeket nevelnek – mondta a Mandinernek Novák Katalin. Az interjúban a készülő második Családvédelmi Akciótervről is elárult részleteket a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Már jól ismerik a Babaváró Támogatást

Már jól ismerik a Babaváró Támogatást

2020. szept. 11. 8:51

A 18-29 évesek megközelítőleg fele (44 százaléka) valószínűnek tartja, hogy rövidesen él majd a Babaváró Támogatás adta lehetőséggel – derült ki egy friss kutatás eredményéből.

Otthonteremtési Program
Novák Katalin: a kormány többféleképpen is támogatja a családokat

Novák Katalin: a kormány többféleképpen is támogatja a családokat

2020. nov. 17. 10:23

A kormány többféleképpen is támogatja a családokat – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter egy hétfő esti Facebook-beszélgetésen, Novák Katalin példaként a Babaváró Támogatást említette, amelyet az alacsonyabb fizetésű fiatal párok is felvehetnek saját forrás, önerő nélkül is.

Támogatások, kedvezmények
Az 5 százalékos áfa is visszaigényelhető lesz csok mellett

Az 5 százalékos áfa is visszaigényelhető lesz csok mellett

2020. okt. 11. 8:29

Ha otthon és munka van, sokkal könnyebb az élet - hangoztatta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben bejelentette: januártól a csokkal vásárolt új építésű ingatlanoknál az 5 százalékos áfa is visszaigényelhető lesz.

Ügyintézési kisokos
További hírek
„Hiánypótló a Zöldiránytű mobilalkalmazás”

„Hiánypótló a Zöldiránytű mobilalkalmazás”

2020. nov. 20. 10:57

A középiskolás korosztály számára hiánypótló, öko- és pénzügyi tudatosságot fejlesztő mobilalkalmazást készített a Pénziránytű Alapítvány, a Zöldiránytű alkalmazással a fiatalok a hétköznapi döntéseiket és hosszabb távú céljaikat érintő kérdésekben kaphatnak pénzügyi- és környezettudatosságukat fejlesztő tippeket, gyakorlatias útmutatást – közölte az alapítvány.

Novák Katalin: ma többen élnek saját otthonban, mint korábban

Novák Katalin: ma többen élnek saját otthonban, mint korábban

2020. nov. 20. 10:52

Az otthonteremtési programnak köszönhetően ma többen élnek saját tulajdonú otthonban, és a családok jobb körülmények között nevelhetnek gyermekeket, mint korábban – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Hetek című hetilapban pénteken megjelent interjúban.

„A gyermekek biztonságának biztosítása kiemelt feladatunk”

„A gyermekek biztonságának biztosítása kiemelt feladatunk”

2020. nov. 20. 10:30

A gyermeknek joga van ahhoz, hogy szerető családban, közösségben és biztonságban nőjön fel, ehhez pedig a családok megerősítése szükséges – nyilatkozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken, a gyermekjogok világnapja alkalmából az MTI-nek.