csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Családvédelmi Akciótervcall_madeÚjabb intézkedések segítik a családok szociális biztonságát
Számos jogosultság és ellátás lejáró felülvizsgálati határidejét halasztották a veszélyhezet utáni időszakra – így a Nagycsaládosok gépkocsi-vásárlására is több idő jut. Számos eljárásban pedig elrendelték, hogy nincs szükség személyes megjelenésre – idézte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Közlönyben megjelent jogszabály módosításokat.
Családvédelmi Akciótervcall_madeKattintson a részletekért!
További hírekcall_madeIdén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg
Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint – mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön, és közölte, a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen dönt a kormány.
További hírekcall_madeTörlesztési moratórium a diákhitelre
A járványhelyzet miatt a diákhitelre is érvényes a moratórium, vagyis év végéig nem kell fizetni a törlesztőrészleteket, ráadásul az igénylés határideje hosszabb lett, és online is lehet intézni a kérelmet.
További hírekcall_madeA diabétesszel élő gyermekek támogatásáról egyeztetett Novák Katalin
A kormány a koronavírus-járvány idején is segíti a beteg gyermekeket nevelő családokat, köztük azokat, melyekben 1-es típusú diabéteszes gyermekek élnek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
További hírekcall_madeTovábbra is igényelhető minden családtámogatás
Továbbra is igényelhető minden családtámogatás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Családvédelmi Akciótervcall_madeHatással van a CSOK igénylésére a járvány
Némi visszaesést hozott a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igényléseiben is a koronavírus-járvány. A folyósításban részt vevő legnagyobb bankok egyelőre a megszokott rendben fogadják a kérelmezőket, ám a veszélyhelyzet változást hozhat ebben is – olvasható a Magyar Nemzetben. A CSOK 2015-ös bevezetése óta 128 ezer családnak segített.
Családvédelmi Akcióterv
A fizetés nélküli szabadságon lévők is igényelhetik a Babavárót és a CSOK-ot
A fizetés nélküli szabadságon lévők is igényelhetik a Babavárót és a CSOK-ot
2020. ápr. 8. 10:55
Nem szűnik meg a biztosítási jogviszonya azoknak a munkavállalóknak, akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek, így továbbra is van lehetőségük arra, hogy igényeljék a Babaváró Támogatást, a Családi Otthonteremtési Kedvezményt vagy a Falusi CSOK-ot.
Egyéves a Családvédelmi Akcióterv
Egyéves a Családvédelmi Akcióterv
2020. ápr. 1. 7:00
Közel 170 ezer család igényelte a Családvédelmi Akciótervet, és a pozitív demográfiai hatások is megmutatkoznak a házasságkötések, a születések számának alakulásában – összegezte az elmúlt év eseményeit a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért közleményében.
Nagycsalád lettünk, mire vagyunk jogosultak?
Nagycsalád lettünk, mire vagyunk jogosultak?
2020. márc. 5. 13:45
Milyen juttatások, kedvezmények járnak, ha egy házaspár a harmadik vagy negyedik gyermekét várja? Az alábbiakban összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.
Támogatások, kedvezmények
Gyermek után járó szabadság
Gyermek után járó szabadság
2020. febr. 21. 11:37
A gyermekek után járó pótszabadságok mindkét szülőt megilletik.
Munkahelyvédelmi Akció
Munkahelyvédelmi Akció
2020. febr. 21. 10:45
Munkavégzéssel kapcsolatos kedvezmények, munkahely megtartását támogató intézkedések egész sorával ismerkedehet meg az alábbiakban.
Étkezési díjkedvezmény
Étkezési díjkedvezmény
2020. febr. 21. 9:54
A gyermekétkeztetés olyan természetbeni ellátás, amely meghatározott feltételek fennállása esetén ingyenesen vehető igénybe.
Ügyintézési kisokos
GYED igénylése
GYED igénylése
2020. febr. 21. 9:38
Amire szüksége van az igényléshez, azt itt mindent megtalál.
Jelzáloghitel-csökkentés
Jelzáloghitel-csökkentés
2020. febr. 21. 9:05
Gyakorlati útmutató
Falusi CSOK
Falusi CSOK
2020. febr. 21. 8:40
Igénylessel kapcsolatos információk
További hírek
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat
2020. márc. 30. 15:35
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat: Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjban tizennégyen, Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban kilencen, Lakatos Ablakos Dezső jazz-előadóművészeti ösztöndíjban hárman részesültek – közölte a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.
Nem maradnak egyedül a kapcsolati erőszak áldozatai
Nem maradnak egyedül a kapcsolati erőszak áldozatai
2020. márc. 27. 16:29
A járványhelyzetben is bármely nap bármely órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 0680 20 55 20 zöld száma, és a www.aszeretetnemart.hu oldalon is tájékozódhatnak a segítségről a kapcsolati erőszak áldozatai. Erre hívta fel a figyelmet Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Segítség a családoknak veszélyhelyzet idején
Segítség a családoknak veszélyhelyzet idején
2020. márc. 25. 12:48
Összegyűjtöttük azokat a gazdasági kedvezményeket és támogatásokat, amivel a kormány segíti a koronavírus elleni védekezés időszakában a családokat.