csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Nők 40call_madeSzámítunk az idősebbekre! – Ma van a Nagymamák Világnapja
Nagyszülők nélkül számos családban szinte megállna az élet. Ugranak, ha el kell hozni a kicsit az oviból, ha megbetegszik és vigyázni kell rá, vagy épp a nagyobbakat kell edzésre vinni. De nem csak a hétköznapi teendőkben segítenek: mindig ott vannak, ha lelki támaszra vágyunk, és pótolhatatlan tudást adnak át a fiataloknak.
Családvédelmi Akciótervcall_madeKattintson a részletekért!
További hírekcall_madeJúlius végéig lehet jelölni a Nők Magyarországért-díjra
Meghosszabbították a jelölés határidejét, így július végéig lehet leadni a jelöléseket a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni – közölte Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
További hírekcall_made80 ezer családot érint a Csecsemőgondozási díj emelése
A jelenlegi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a Csecsemőgondozási díj (CSED) összege. A módosítás 80 ezer családot érint évente.
További hírekcall_madeNevelőszülőket lehet jelölni a Szent Anna-díjra
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly alapította meg a Szent Anna Díjat, amelyet azok a nevelőszülők kapnak, akik kiemelkedően, magas színvonalon végzik munkájukat.
Támogatások, kedvezményekcall_madeÖrömről, nehézségről, féltékenységről, kapcsolatról őszintén – megjelent a Testvér-füzet
Elkészült a Testvér-füzet, amelyet a jövőben minden újszülött szülei megkapnak a kórházban. A 23 oldalas kötet nem kerüli meg a nehéz kérdéseket sem, például a testvérféltékenységet, illetve a mozaikcsalád sajátosságait.
Támogatások, kedvezményekcall_madeTámogatást kapnak a magyarországi gyermek-diabéteszcentrumok, civil szervezetek
Eredményt hirdettek azon a két pályázaton, amelyet az 1-es típusú diabéteszesekkel foglalkozó civil szervezeteknek és a gyermek-diabéteszcentrumoknak írtak ki - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Családvédelmi Akcióterv
Egy éve indult a Családvédelmi Akcióterv
Egy éve indult a Családvédelmi Akcióterv
2020. júl. 1. 8:00
Egy évvel ezelőtt, 2019. július 1-jén lépett életbe a Családvédelmi Akcióterv négy pontja: elindult a Babaváró támogatás és a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, valamint bővült a CSOK-kölcsön és a Jelzáloghitelekhez nyújtott támogatások köre. A Négy- vagy többgyermekes anyák SZJA-mentességét, illetve a Nagyszülői GYED-et idén év elején vezették be. A Családvédelmi Akcióterv hetedik pontja pedig a bölcsődefejlesztésről szól, amely folyamatos az országban.
Kétszázezer család, 900 milliárd forint – egyéves a Családvédelmi Akcióterv
Kétszázezer család, 900 milliárd forint – egyéves a Családvédelmi Akcióterv
2020. jún. 30. 13:07
A tavaly ilyenkor elindult Családvédelmi Akcióterv új fejezetet nyitott a magyar családtámogatások történelmében. A program intézkedéseivel az eltelt egy év alatt 200 ezer családot, csaknem 1 millió embert sikerült támogatni, több mint 900 milliárd forint értékben – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Még többen vehetik igénybe a családtámogatásokat
Még többen vehetik igénybe a családtámogatásokat
2020. máj. 30. 9:09
Egyszerűsödnek a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, a Babaváró támogatás és a Jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre.
Támogatások, kedvezmények
Dömötör Csaba: a kormány bővítette a családtámogatásokat a járvány alatt is
Dömötör Csaba: a kormány bővítette a családtámogatásokat a járvány alatt is
2020. júl. 10. 12:11
A kormány nemcsak megtartotta, hanem bővítette is a családtámogatásokat a koronavírus-járvány alatt - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Családszervezetek VIII. konferenciáján.
Gyermek után járó szabadság
Gyermek után járó szabadság
2020. febr. 21. 11:37
A gyermekek után járó pótszabadságok mindkét szülőt megilletik.
Munkahelyvédelmi Akció
Munkahelyvédelmi Akció
2020. febr. 21. 10:45
Munkavégzéssel kapcsolatos kedvezmények, munkahely megtartását támogató intézkedések egész sorával ismerkedehet meg az alábbiakban.
Ügyintézési kisokos
GYED igénylése
GYED igénylése
2020. febr. 21. 9:38
Amire szüksége van az igényléshez, azt itt mindent megtalál.
Jelzáloghitel-csökkentés
Jelzáloghitel-csökkentés
2020. febr. 21. 9:05
Gyakorlati útmutató
Falusi CSOK
Falusi CSOK
2020. febr. 21. 8:40
Igénylessel kapcsolatos információk
További hírek
Húsz új bölcsőde jön létre
Húsz új bölcsőde jön létre
2020. júl. 7. 8:33
Húsz új bölcsőde jön létre 350 új férőhellyel a kormány 2 milliárd forintos támogatásával – közölte Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint.
Eddig 200 ezer családnak segített a Családvédelmi Akcióterv
2020. júl. 7. 8:20
Mintegy 200 ezer családnak segített a kormány az egy évvel ezelőtt indult Családvédelmi Akciótervvel – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a közmédiának hétfőn Csopakon.
„Gyakran hamarabb válnak el az emberek, mint kellene”
„Gyakran hamarabb válnak el az emberek, mint kellene”
2020. júl. 6. 12:04
Láthatatlan tömeget alkotnak az egyszülős családok, akik komoly nehézségekkel küzdenek – nyilatkozta a Magyar nemzetnek Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője, aki szerint vannak menthetetlen házasságok, de sok olyan frigy is felbomlik, amelyek esetében lenne más megoldás a váláson kívül.