csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
További hírekcall_madeÚjabb családpolitikai terveket jelentett be a miniszterelnök
A háromgyermekes anyák személyi jövedelemadó-mentessége és az ingyenes nyelvvizsga kibővítése is szándéka a kormánynak, de egyelőre „csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér” – jelentette ki a miniszterelnök évértékelő beszédében. Orbán Viktor hozzátette: Olyan országot kell építeni, ahol a párok akkor járnak jobban, ha gyermeket vállalnak.
További hírekcall_madeCsúcson a házasságkötések száma
Tavaly 84 százalékkal kötöttek többen házasságot, mint 2010-ben, ugyanakkor a válások száma 2018-ig egyharmaddal csökkent. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Házasság hete alkalmából arról is beszélt, hogy az elmúlt években Magyarországon nőtt legjobban a házasságkötések száma Európában.
1. Babaváró Támogatáscall_madeEgyre több fiatal vásárolja meg első lakását
A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt év fordulópontot jelentett az első lakásvásárlók számában, és újra nő a részarányuk az ingatlanpiacon a Duna House adatai szerint.
5. Négy- vagy többgyermekes anyák SZJA-mentességecall_madeRészletek a négygyermekes anyák SZJA-mentességéről
A munkáltatótól kell kérvényezniük a négy- vagy több gyermeket nevelő anyáknak az adókedvezményt – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
További hírekcall_madeEgyre több a családbarát munkahely
Bár az elmúlt tíz évben a vállalatok sokat fejlődtek, de még mindig van bőven tennivaló a GYES utáni zökkenőmentesebb visszatérésért – hangzott el a Házasság hete konferencián.
7. Nagyszülői GYED bevezetésecall_madeMár elérhető a Nagyszülői GYED
Január elsejétől elérhető a Nagyszülői Gyermekgondozási Díj (GYED), amelynek maximális összege valamivel több mint 225 ezer forint – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) parlamenti államtitkára.
Falusi CSOKcall_madeFalusi CSOK: 2700 szerződést kötöttek eddig
Jóllehet vannak népszerű üdülőhelyek is a Falusi CSOK települései között, korántsem a Balatonnál veszik igénybe a legtöbben a támogatást, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Családvédelmi Akcióterv
„A magyar családtámogatások híre eljutott a világ legtávolabbi részébe is”
„A magyar családtámogatások híre eljutott a világ legtávolabbi részébe is”
2020. jan. 24. 10:36
A magyar családtámogatások híre eljutott a világ legtávolabbi részére is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
„Mi másba érdemes befektetnünk, mint a jövőt jelentő gyermekekbe?” – interjú Novák Katalinnal
„Mi másba érdemes befektetnünk, mint a jövőt jelentő gyermekekbe?” – interjú Novák Katalinnal
2020. jan. 22. 9:54
Az átlagos magyar állampolgárok számára ma ő a legbefolyásosabb nő Magyarországon, pedig hatalma „csak” abban áll, hogy a sajátja mellett még sok-sok ezer család gondját-baját érti, hordozza és próbálja orvosolni. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral a Képmás magazin újságírói beszélgettek.
Úton a baba – Mikor kell kérelmezni a jelzáloghitel-elengedést?
Úton a baba – Mikor kell kérelmezni a jelzáloghitel-elengedést?
2020. jan. 16. 15:00
A jelzáloghitel-csökkentés igényléséhez a gyermek születése előtt szükséges megkötni a lakáscélú jelzáloghitelt? A csalad.hu összegyűjtötte a Családvédelmi Akcióterv ezen témakörével kapcsolatban felmerült legfrissebb kérdéseket és az azokra kapott szakértői válaszokat.
Támogatások, kedvezmények
A legkorszerűbb eszközök és ellátások a diabéteszeseknek
A legkorszerűbb eszközök és ellátások a diabéteszeseknek
2020. jan. 18. 13:34
A diabéteszes gyermeket nevelő szülők jogosultak lehetnek a Gyermekek Otthongondozási Díjára és az ápolási díjra, a szöveti cukorszint mérésére szolgáló szenzort és a hozzá kapcsolódó távadót pedig már normatív alapon támogatja a társadalombiztosítás – ismertette a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Szurikáta Alapítvány által szervezett edukációs napon. Novák Katalin azt is jelezte, hogy felülvizsgálják a diabéteszt kizáró munkakörök szabályozását.
Decemberben kétszer jár a családi pótlék
Decemberben kétszer jár a családi pótlék
2019. nov. 26. 8:16
2019-ben is kétszer kapnak a családok családi pótlékot, ennek azonban csak mérsékelten érdemes örülni. Nem arról van ugyanis szó, hogy karácsonyi ajándék gyanánt extra juttatásként fizetnék ki, csupán a következő havi utalás időpontját hozzák előre.
Évfordulót ünnepel a Népesedési Kerekasztal
Évfordulót ünnepel a Népesedési Kerekasztal
2019. nov. 25. 15:35
Szülessenek meg a kívánt gyermekek – ez a célja a Kopp Mária pszichológus által létrehozott Népesedési Kerekasztalnak, amely egy évtizedes fennállását ünnepli. A civil szervezet jubileumi rendezvényén elhangzott, hogy ma már 30 százalékkal kevesebb a válás, mint 9 évvel ezelőtt, 40 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma, és erősödik a gyermekvállalási kedv.
Ügyintézési kisokos
Egyszerűsödik az ügyintézés 2021-től
Egyszerűsödik az ügyintézés 2021-től
2019. nov. 27. 10:57
Csaknem automatikussá válik 2021 februárjától a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés – jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
CSOK-kölcsön igénylés
CSOK-kölcsön igénylés
2019. júl. 25. 12:17
Segítség az ügyintézésben
Babaváró támogatás igénylése
Babaváró támogatás igénylése
2019. júl. 25. 9:36
Gyakorlati tudnivalók az igényléshez
További hírek
Zenei ösztöndíjak – most még lehet jelentkezni!
Zenei ösztöndíjak – most még lehet jelentkezni!
2020. febr. 7. 13:08
Vasárnap éjfélig várják a fiatalok jelentkezését a Fisher Annie zenei előadóművészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói, valamint a Lakatos Ablakos Dezső állami zenei ösztöndíjakra, amelyek a rendszeres pénzbeli támogatás mellett fellépésekhez is segítik a fiatal tehetségeket.
Jön a Házasság hete: a párkapcsolat és a család örök érték
Jön a Házasság hete: a párkapcsolat és a család örök érték
2020. febr. 5. 6:00
Valentin nap környékén – idén február 9-16 között – egy egész hét a házasságról, a tartós párkapcsolatokról és a család fontosságáról szól majd.
Már pályázhatnak a kisgyermekesek ösztöndíjra
Már pályázhatnak a kisgyermekesek ösztöndíjra
2020. febr. 3. 14:24
Mától adható be a támogatási kérelem a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívásra.