csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: és akkor elmesélem
A játék

A játék

2021. nov. 26. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

A két öt év körüli kislány, mit mondjak, elviselhetetlen volt. A felszállás után, ahogy a vonat elindult, követelőző, visító fejhangon akartak hol ezt, hol azt, anyjuk, mint egy dróton rángatott báb, rakott eléjük babát, chipset, almalét, mikor mire volt gusztusuk. Aztán egyszer csak csend lett. Azt hiszik, ugye, hogy leszálltak. Netán elaludtak. Ó, nem. Egy-egy kütyüt nyomott a kezükbe az anyukájuk. Be is állította. Valami cuki szörnyfilmet néztek. Cuki gyerekcsatornán persze. Nekem meg eszembe jutott Milike. Na, ő sem volt piskóta. De valami merőben más cukiság fegyverezte le. Igaz, a kütyük akkor még várattak magukra. Elmesélem.

Ideje az emlékezésnek

Ideje az emlékezésnek

2021. nov. 19. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Tegnap egy ismeretlen hölgy telefonált. Ahogy beszélni kezdett, elfogta a sírás. Az ok, amiért hívott, a köszönet. Olvasta egy írásomat, abban egy gondolatot, s ez elragadta és most hálás. Elment a társa, és nem tudja, mit tegyen. Nem tud álmodni róla, nem tud emléket felidézni, pedig vágyik rá. Eljön mindennek az ideje, mondtam. És így is gondolom.

Kegyelemgyerekek

Kegyelemgyerekek

2021. nov. 5. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

„Te nem a szívem alatt nőttél, hanem a szívemben.” Már nem tudom, hol olvastam ezt a mondatot. Csak arra emlékszem, egy örökbefogadó édesanya írta örökbe fogadott kislányának a tizenhatodik születésnapjára. A kislány pedig kiragasztotta a szobája falára, úgy, hogy mindig láthassa.