csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: anya
„Az új vese jelenti majd mindkettőnk számára a megváltást”

„Az új vese jelenti majd mindkettőnk számára a megváltást”

2021. márc. 11. 6:00, Interjúkcall_made

A dialízisre kényszerült gyermekek többsége krónikus vesebeteg, akik számára a művesekezelés életmentő beavatkozás. Az ifjú páciensek pedig felnőtteket megszégyenítő türelemmel viselik a nemegyszer hosszadalmas, akár évekig tartó kezelést. A Vese világnapján egy új szervre váró kiskamasz kivételesen odaadó nagymamájával beszélgettünk a küzdelmes mindennapjaikról.

Szász-Kovács Emese: „Hihetetlenül élvezem az anyaságot”

Szász-Kovács Emese: „Hihetetlenül élvezem az anyaságot”

2021. jan. 27. 6:00, Interjúkcall_made

Legutóbb 2016 októberében találkoztunk, azon az őszön, amikor Szász-Kovács Emese aranyérmesként tért haza a riói olimpiáról. Ráadásul két hónappal az ötkarikás győzelme után férjhez ment, úgyhogy akkor és ott bőven volt miről beszélgetnünk. Búcsúzáskor női párbajtőrvívónk csendben megjegyezte: a közeljövőben elsősorban a családalapításra szeretne koncentrálni. Úgyhogy most arra kértem az immár kétgyermekes anyukát, mesélje el, mi minden történt vele az elmúlt bő négy évben.

A nagytestvérre is szükség van a családban

A nagytestvérre is szükség van a családban

2020. dec. 23. 16:30, Iskolást nevelünkcall_made

Az egyszülős családokban gyakran az idősebb gyermekeknek több feladatot kell vállalniuk az otthoni feladatokból. Ez látszik a Rátkay család életében is, ahol egyébként a két nagyobb testvér közötti szereposztásban az önmegvalósító férfi és az önfeláldozó nő toposzát is felismerhetjük – véli Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta a Mi kis családunk legfrissebb részének elemzésekor.