csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: anya
A nagytestvérre is szükség van a családban

A nagytestvérre is szükség van a családban

2020. dec. 23. 16:30, Iskolást nevelünkcall_made

Az egyszülős családokban gyakran az idősebb gyermekeknek több feladatot kell vállalniuk az otthoni feladatokból. Ez látszik a Rátkay család életében is, ahol egyébként a két nagyobb testvér közötti szereposztásban az önmegvalósító férfi és az önfeláldozó nő toposzát is felismerhetjük – véli Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta a Mi kis családunk legfrissebb részének elemzésekor.

A jó apák megeszik a főtt zöldséget

A jó apák megeszik a főtt zöldséget

2020. dec. 1. 15:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Sokat mulaszthat, aki elhiszi: az is elég az egészséges felnövekedéséhez, ha "jó géneket" kap a gyermek. Sok jel mutat arra, hogy a családban felvett szokásoknak nagyobb a hatása e tekintetben, mint a biológiai örökségnek. Arra is gyűlnek a bizonyítékok, hogy a szülők életében még bevált minták másolása ma már gyakran megbetegíti a gyerekeket.

„Már nem szülni szeretnék, hanem anya akarok lenni”

„Már nem szülni szeretnék, hanem anya akarok lenni”

2020. okt. 27. 6:00, Interjúkcall_made

A gyermek nem a sajátunk, csak kölcsönkapjuk őket, nem kezelhetjük a tulajdonunkként. Egyebek mellett így fogalmazott Kalla Tímea, aki két örökbefogadott gyermeke mellett nevelőszülő lett. Egy meddőségi- és gyászterapeuta segített neki elengedni a szülés iránti vágyát, mára – ahogy mondja – a mélységből a magasságokba jutott.