csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: testvér
Babaváró testvérek: a közös várandósság élménye

Babaváró testvérek: a közös várandósság élménye

2020. jún. 25. 5:00, Babát várunkcall_made

Grépály-Michl Zsuzsanna és Vadász Dorottya testvérek, és azon kevesek közé tartoznak, akiknek megadatott, hogy néhány hónapig egyszerre legyenek várandósak. Ennek kapcsán beszélgettem az immár négygyermekes anyukával és az ötödik hónapban járó kismamával babavárásról, testvéri szeretetről és a nagycsalád erejéről...

Szeretem a testvéremet – kampányt indít a NOE

Szeretem a testvéremet – kampányt indít a NOE

2020. máj. 28. 9:46, Kisgyermeket nevelünkcall_made

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) országos online rövidkampányt indít május 31., a Testvérek Napja alkalmából. A NOE célja, hogy ezzel az akcióval is felhívja a figyelmet a nagycsaládos életforma, a gyermekvállalás értékeire, a testvérek közti kapcsolat fontosságára, hiszen nagycsaláddá is a testvérek teszik a családot.

Amikor a nagytesó féltékeny a kicsire…

Amikor a nagytesó féltékeny a kicsire…

2020. ápr. 13. 8:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Az önkéntes karantén kapcsán még hatványozottabban fordulhat elő, hogy a gyerekek nehezen viselik a szülők osztott figyelmét. Egy egészséges féltékenység természetesen belefér a testvéri viszonyba, de az elsődleges cél a szeretetteljes testvéri kapcsolat kialakítása. Mit tehetünk ennek érdekében? Fridvalszki Nóra klinikai gyermekpszichológussal beszélgetett a csalad.hu.

Gyurta Dániel és Gergő a Családvarázsban

Gyurta Dániel és Gergő a Családvarázsban

2019. szept. 19. 14:00, Családvarázscall_made

A Gyurta testvérek ritkán adnak interjút, közösen pedig szinte soha. Dani és Gergő most a Családvarázzsal kivételt tettek. A fiúk mesélnek a közös kamaszkorról, arról, ki találta ki, hogy ússzanak, és az is kiderül, megkönnyezi-e öccse versenyeit az olimpiai bajnok Dani?