csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: testvér
A sikeres testvér árnyékában

A sikeres testvér árnyékában

2021. jan. 26. 6:00, Iskolást nevelünkcall_made

Megesik, hogy a féltékenység felüti a fejét egy testvéri kapcsolatban, különösen akkor, ha az egyik gyermek kiemelkedőbben teljesít a másiknál. Szabó Győzőné Magdolna pszichológust kérdeztük, mit tehetünk szülőként annak érdekében, hogy gyermekeink egyenrangú félként tekintsenek magukra.

5 dolog, amiért jó, hogy vannak testvéreim

5 dolog, amiért jó, hogy vannak testvéreim

2021. jan. 10. 9:00, Életmódcall_made

Harmadik gyermekként érkeztem a családba, igazi váratlan, késői szerelemgyerekként. Ebből adódóan ugyan funkcionális egykének számítok – hiszen a bátyám 7 évvel, a nővérem 9 évvel idősebb nálam –, de mindez semmit sem von le abból az elképesztő szeretetből és ragaszkodásból, amit a testvéreim iránt érzek. Sőt, kiskoromban számos előnnyel járt!

A nagytestvérre is szükség van a családban

A nagytestvérre is szükség van a családban

2020. dec. 23. 16:30, Iskolást nevelünkcall_made

Az egyszülős családokban gyakran az idősebb gyermekeknek több feladatot kell vállalniuk az otthoni feladatokból. Ez látszik a Rátkay család életében is, ahol egyébként a két nagyobb testvér közötti szereposztásban az önmegvalósító férfi és az önfeláldozó nő toposzát is felismerhetjük – véli Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta a Mi kis családunk legfrissebb részének elemzésekor.