csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #szakértő
"Mesetornával" a lúdtalp ellen
"Mesetornával" a lúdtalp ellen
2020. máj. 11. 9:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Összeállításunkban olyan egyszerű, játékos gyakorlatokat talál, amelyek alaposan megmozgatják a gyerek tappancsokat, és felveszik a harcot a bokasüllyedéssel. Irány az óriások és a medvék földje!
Ha már nem bírunk a gyerekekkel...
Ha már nem bírunk a gyerekekkel...
2020. máj. 9. 8:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A lassan két hónapja tartó folyamatos otthonlétben a gyermekek fegyelmezése nem is lehetne aktuálisabb kérdés, mint most. Kepes-Végh Júlia Pozitív Fegyelmezés szülőoktatóval beszélgettünk, aki remek tippeket adott arra, hogyan kerüljük el a kiabálást, veszekedést és alkudozást.
Feszültségkezelés játékosan
Feszültségkezelés játékosan
2020. máj. 6. 9:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Azon túl, hogy a kialakult járványhelyzet fokozottabban próbára teszi a családokat, a gyermeki hisztik ezen kívül is, az élet minden területén jelentkezhetnek. Labancz Dániel klinikai szakpszichológust kérdeztük arról, hogy milyen játékos formái vannak a feszültségkezelésnek- és levezetésnek.
Kérdések várandósság és szülés idején
Kérdések várandósság és szülés idején
2020. máj. 4. 9:10, Babát várunkcall_made
Milyen nehézségekkel kell szembenéznünk a várandósság és a szülés idején? Erről beszél Szabóné Harangozó Andrea gyógypedagógus, logopédus, tanácsadó szakpszichológus, ajánlásokat is megfogalmazva kismamáknak és családjuknak.
Búcsú nélkül – Mi lesz a ballagással?
Búcsú nélkül – Mi lesz a ballagással?
2020. ápr. 27. 5:00, Kamasz a családbancall_made
Ballagás, szerenád, érettségi, bankett. Évtizedek óta ilyen forgatókönyv szerint zárul az utolsó tanév a végzős középiskolásoknak. Ezt a hagyományt most megszakítja a koronavírus-járvány. Valamilyen módon persze minden pótolható, de a csalódottság, a veszteségélmény elkerülhetetlen. Sz. Látó Judit mentálhigiénés szakembert és gyásztanácsadót kérdeztük arról, hogyan segíthetjük végzős gyermekünket ebben a nehéz időszakban.