csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: olvasás
Berg Judit: „Vagy rend, vagy könyv”

Berg Judit: „Vagy rend, vagy könyv”

2021. febr. 21. 9:00, Interjúkcall_made

Az általa írt, óriási népszerűségnek örvendő tízkötetes Rumini sorozat első része „Év Gyermekkönyve” díjat nyert, kötelező olvasmány lett, számos nyelvre lefordították, sőt a történet hamarosan talán filmvásznon is megelevenedhet. A József Attila-díjas Berg Judit elmesélte nekünk, hogy a siker felé vezető út négygyermekes anyaként milyen áldozatokkal, megbélyegzéssel, eltökéltséggel járt és a karrierjüket újrakezdeni vágyó nők is bőven kapnak tanácsot tőle.

Egy anyuka pár könyvvel – Kockafej és Bog után érkezik Nasi

Egy anyuka pár könyvvel – Kockafej és Bog után érkezik Nasi

2020. máj. 9. 14:00, Interjúkcall_made

Hogyan lett egy cuki kis ölebből loncsos, kivert korcs? A fordított rút kiskacsa-történethez Kartali Zsuzsanna ismét saját környezetéből, életéből merített ihletet, és újra a „normálistól” eltérő főszereplőt választott. A kötetet az idei Ünnepi Könyvhétre szánta a kiadó. A rendezvény minden bizonnyal elmarad, de a könyv megjelenését ez nem befolyásolja. A szerzővel beszélgettünk különleges családtagjairól, karanténról és Kínáról.

A segítség könyvben érkezik

A segítség könyvben érkezik

2020. ápr. 27. 10:20, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Kovács Annasára 2019 márciusában indította útjára Vértezd fel! című blogját. Olyan könyveket ajánl benne gyermekeknek és szüleiknek, melyekkel könnyebb átvészelni a gyermekkor nehézségeit, valamint szembenézni és megküzdeni a kihívásokkal.

Miért olvassunk?

Miért olvassunk?

2020. ápr. 2. 16:00, Életmódcall_made

Most minden eddiginél időszerűbb a gyermekkönyvekre figyelnünk egy kicsit, hiszen találhatnánk-e nagyobb értelmet a bezártságnak, mint a reményt, hogy csemetéink visszatalálnak az olvasáshoz? „A szavakra éhes gyerekeket jóllakatja a könyv” – idén ez a fő mottója a Gyerekkönyvek nemzetközi napjának, amit Andersen születésnapján, április 2-án tartunk számon.