csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: megelőzés
A kémia nem nyaral: biztonságos gyógyszertárolás hőségben

A kémia nem nyaral: biztonságos gyógyszertárolás hőségben

2021. júl. 26. 14:00, Életmódcall_made

Extrém nyári körülmények között a gyógyszerek által kiváltott hatás is eltérhet a várttól, illetve megszokottól. Ennek éppen úgy lehet oka magának a szernek a károsodása, ahogy a felszívódásának a módosulása. Vagy akár az, hogy az emberi szervezet másképpen reagál ugyanarra a hatóanyagra a környezeti hőmérséklet, a folyadékhiány vagy az intenzívebb napsütés miatt.

Indul a 4. menet?

Indul a 4. menet?

2021. júl. 25. 8:00, Életmódcall_made

A szakemberek között legfeljebb csak abban van némi vita, hogy pontosan mikor és milyen lesz, de hogy hozzánk is elér a covid-járvány negyedik hulláma, abban kevéssé kételkednek. Amikor azt próbáljuk megbecsülni, hogy ez kikre és mekkora veszélyt jelent, az úgynevezett delta vírusvariáns támadásával kell számolnunk. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) munkatársai a ma ismert nemzetközi adatok alapján úgy kalkulálnak, hogy a nyár végére az esetek 90 százalékáért már ez a vírusverzió lesz a felelős.

Egy kis gasztro-patika

Egy kis gasztro-patika

2021. júl. 13. 5:00, Életmódcall_made

Sokszor ugyanaz a tabletta másképp működik egyéntől függően, de a gyógyszerek váratlan hatásaiért nem mindig a biológiai különbségek a felelősek. Olykor néhány falat vagy egy pohár ital "zavarja össze a rendszert", és kiszámíthatatlanul gyengíti vagy éppen felerősíti egyes medicinák hatását.

Indul a hőpróba

Indul a hőpróba

2021. jún. 29. 5:00, Életmódcall_made

Bár idén lassan melegedett bele a nyár, nem kétséges, hogy készülhetünk a szokásos hőséghullámokra – annak minden testi és lelki következményével. Nézzük, mire figyeljünk a forróságban, és ajánlunk néhány hűsítő praktikát is.

Táborba megy a gyerek – hogyan készítsük fel?

Táborba megy a gyerek – hogyan készítsük fel?

2021. jún. 27. 8:00, Iskolást nevelünkcall_made

Az ottalvós tábor igazi életre szóló kaland a gyerekeknek, ám nem árt, ha tudjuk, hogy a tiszta ruha, papucs, fürdőruha szenthármasa mellett mi minden kerüljön még a táskába. Dr. Benedek Pálma gyermek fül-orrgégész főorvos azt is megosztotta velünk, mit tehetünk kullancscsípés vagy napégés esetén és milyen egyéb fontos dolgokra hívjuk fel a gyermekünk figyelmét.