csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: családvédelmi akcióterv
Első házasok kedvezménye

Első házasok kedvezménye

2021. márc. 9. 16:51, Támogatások, kedvezményekcall_made

Az összevont adóalapot csökkentő első házasok kedvezményének érvényesítésére egy házaspár akkor jogosult, ha 2014. december 31-ét követően kötött házasságot – akár belföldön, akár külföldön – és legalább egyiküknek ez az első házassága.

Falusi CSOK

Falusi CSOK

2021. márc. 9. 16:43, Falusi CSOKcall_made

A Magyar Falu Program keretében több mint 2600 hátrányosabb helyzetű, legfeljebb 5000 fős lélekszámú településen, valamint tanyán és birtokközponton igényelhető a Falusi CSOK, mely használt lakás, ház vásárlására és korszerűsítésére vagy bővítésére, illetve a már meglévő ingatlan korszerűsítésére, kibővítésére vehető fel 2019. július 1. és 2022. június 30. között.

Nagyszülői GYED

Nagyszülői GYED

2021. márc. 9. 16:39, Nagyszülői GYED bevezetésecall_made

2020. január 1-től a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak gyermekgondozási díjra (GYED), ha vállalják, hogy részt vesznek unokájuk gondozásában, nevelésében, amíg a szülők dolgoznak. Ekkor a szülő helyett a nagyszülőt illeti meg a GYED. Egyszerre csak az egyik nagyszülő, de akár több – nem ugyanazon várandósságból született – unoka után is felveheti a juttatást.

Négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-kedvezménye (mentessége)

Négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-kedvezménye (mentessége)

2021. márc. 9. 16:35, Négy- vagy többgyermekes anyák SZJA-mentességecall_made

A négy- vagy többgyermekes anyák személyi jövedelemadó-kedvezményével az édesanyák kettős – a munkahelyen és a családi teendők terén egyszerre tanúsított – helytállását ismerjük el. 2020. január 1-től minden anya, aki jelenleg legalább négy gyermeket nevel, vagy élete során négy vagy több gyermeket szült és felnevelt, élete végéig teljesen mentesül a jelenleg 15%-os személyi jövedelemadó megfizetése alól. Az adómentesség az összevont adóalapba tartozó, munkával megszerzett jövedelmekre vonatkozik, például: munkabér, táppénz, egyéni vállalkozó kivétje, vagy átalányban megállapított jövedelme, őstermelői jövedelem, megbízásból, felhasználási szerződésből származó jövedelem.