Zsigó Róbert közölte, a gyerekes családoknak több tucat támogatás szól, tájékozódásuk elősegítésére indították el tavaly decemberben a családtámogatási kalkulátort, amely segít feltérképezni a támogatásokat, hogy mindenki megtalálja a számára elérhető lehetőségeket.

A www.csalad.hu/kalkulator oldalon elérhető, név nélkül kitölthető kalkulátor 35 féle támogatási formáról ad tájékoztatást, és indulása óta már több mint 125 ezer látogatója volt - mondta el az államtitkár.

Zsigó Róbert azt hangoztatta, hogy 2010 óta a kormánynak a gyerekek az elsők, ezért a korábbi három és félszeresére, 3500 milliárd forintra növelte a gyermekes családoknak kifizetett támogatásokat.

Az államtitkár a támogatásokat ismertetve elmondta: bevezették a családi adórendszert, folyamatosan bővítik a családi adókedvezményt és bevezették a GYED extrát. Továbbá adómentességet élveznek a négy vagy több gyermeket nevelő nők és Magyarország történetében először családi adó-visszatérítést is fizettek.

Több támogatás segíti az otthonteremtést is: a CSOK, a kormány által támogatott kamatmentes vagy kedvezményes kölcsönök, az Otthonfelújítási támogatás, az áfakedvezmények, a jelzáloghitel-csökkentés és az illetékmentesség - sorolta.