Babaváró támogatás: ezermilliárd forintot kaptak a fiatal párok - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Babaváró támogatás: ezermilliárd forintot kaptak a fiatal párok

Szöveg: csalad.hu, fotó: Förster Tamás
2020. dec. 4. 9:25
Támogatások, kedvezmények

A Babaváró támogatással eddig ezermilliárd forintot tudtunk odaadni a magyar családoknak, és abban bízom, hogy 2022. végéig egyre többen tudják majd igényelni ezt a támogatást – mondta Novák Katalin családokért felelős miniszter Facebook-oldalán megjelent videójában.

– Ezermilliárd forint – még kimondani is sok. Ez az az összeg, amit támogatásként a Babaváró támogatáson keresztül a magyar fiataloknak tudtunk adni az indulás óta – fogalmazott a miniszter.

Elmondta, hogy az alig több mint egy év alatt, amióta a támogatás létezik, több mint 120 ezer fiatal pár, azaz 240 ezer ember vette igénybe a Babaváró támogatást.

Novák Katalin összegezte a Babaváró támogatás részleteit. A Babaváró támogatás egy olyan, 10 millió forintos, kamatmentes kölcsön, ami akár teljes egészében támogatássá válhat. Ha az első baba érkezik, akkor a várandósság harmadik hónapját követően nem kell törleszteni a törlesztőrészleteket 3 éven keresztül. Ha jön a második baba, akkor amellett, hogy megint 3 évig nem kell a törlesztőrészleteket fizetni, elengedjük a fennmaradó hitel 30 %-át. Ha pedig a harmadik baba érkezik a családba, tehát nagycsaláddá válnak, akkor az egész fennmaradó hitelt elengedjük. Tehát akár teljes egészében 10 millió forint, szabad felhasználású összeget is megkaphat úgy a család, a fiatal pár, hogy ebből egy fillért sem kell visszafizetniük – idézte fel a miniszter.

Hozzátette: javaslom, hogy a jövőben is éljenek ezzel a lehetőséggel azok a fiatal házaspárok, ahol a feleség 18 évesnél idősebb, de még nem töltötte be a 41. életévét.

– A Babaváró támogatással eddig 1000 milliárd támogatást tudtunk odaadni a magyar családoknak, és abban bízunk, hogy ez a szándék növekedni fog 2022 végéig – zárta gondolatát a családokért felelős miniszter.