Újabb bölcsődék épülhetnek Pest megyében - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Újabb bölcsődék épülhetnek Pest megyében

Szöveg: csalad.hu, fotó: Förster Tamás
2021. jan. 15. 9:59
Támogatások, kedvezmények

“Sokaknak, akiknek kisgyermek mellett kell dolgozniuk, esetleg egyedülálló szülőként gyermek mellett dolgoznak, bölcsődébe kell adniuk a gyermeküket. Az ő helyzetükön szeretnénk javítani azzal, hogy folyamatosan növeljük a bölcsődei férőhelyek számát. Most egy újabb lehetőséget kínálunk a Pest megyében élők számára, ugyanis egy új pályázatot írtunk ki Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására” - közölte Novák Katalin családokért felelős miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A miniszter hozzátette, hogy ezzel növelik azoknak az elismerését is, akik a bölcsődékben dolgoznak, sőt, a bölcsődei finanszírozást is folyamatosan, évről évre bővítik. Az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatták az új bölcsődei férőhelyek létrehozását. Ennek köszönhetően mára másfélszer annyi bölcsődei hely van, mint amennyi 2010-ben volt – közölte a miniszter.

– Most egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen közel 2 milliárd forintból támogatjuk Pest megyében új bölcsődei férőhelyek létrehozását. Ehhez pályázniuk szükséges az önkormányzatoknak és az egyházi fenntartóknak. A pályázat január 27-én nyílik meg, és február 26-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A minimális támogatási összeg 20 millió forint, a maximális 600 millió forint – ismertette a részleteket Novák Katalin.

Arra számítanak, hogy ennek a támogatásnak köszönhetően Pest megyében – Budapestet leszámítva – több száz bölcsődei férőhely jön majd létre, és ezzel is könnyebbé tudják tenni az itt élő családok életét.