Helyettesítési pótlékot kapnak ezentúl a bölcsődei dolgozók - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Helyettesítési pótlékot kapnak ezentúl a bölcsődei dolgozók

Szöveg: csalad.hu, fotó: Förster Tamás
2021. jan. 12. 11:47
Támogatások, kedvezmények

Helyettesítési pótlékot vezetünk be a bölcsődékben, mini bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelők számára, és folytatjuk a bölcsődei szakdolgozók béremelését – közölte Novák Katalin családokért felelős miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Elmondta, hogy öt éve folyamatosan, évről évre nő a bölcsődei dolgozók juttatása, mivel azt szeretnék, ha az erkölcsi megbecsültségük mellett az anyagi megbecsültségük is minél nagyobb lenne.

A miniszter közölte, hogy az idei évtől bevezetik a kisgyermeknevelők számára a helyettesítési díjat. Ez akkor jár, amikor egy bölcsődei dolgozónak helyettesítenie kell egy kollégáját, aki betegség miatt, vagy bármilyen más okból nem tud dolgozni.

– A helyettesítési pótlék egy 25 éves tapasztalattal rendelkező, felsőfokú bölcsődei kisgyermeknevelő esetében heti szinten 20 ezer forintnál is nagyobb összeget jelenthet – tudatta a családokért felelős miniszter. – Ez valódi anyagi segítség, valódi elismerés azoknak, akik kettő helyett állnak helyt, és ez a mostani, járványtól sújtott időben különösen fontos lehet – hangsúlyozta Novák Katalin.

A miniszter hozzátette, hogy a bölcsődei dolgozók megbecsülését segítik a béremelések is. Emellett gondolnak azokra is, akik kisgyermeket nevelnek és közben dolgoznak is, ezért bölcsődei elhelyezésre van szükségük. Ezért növelik folyamatosan a bölcsődei férőhelyek számát, illetve ezért növelik a bölcsődék finanszírozását is évről évre.