A 3 gyermekes anyák személyi jövedelemadóját is eltörölhetik - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A 3 gyermekes anyák személyi jövedelemadóját is eltörölhetik

MTI
2020. dec. 9. 12:16
Támogatások, kedvezmények

A kormány azt tervezi, hogy a négygyermekes anyák után a háromgyermekesekre is kiterjeszti a személyi jövedelemadó-mentességet – mondta a pénzügyminiszter az Országgyűlés Gazdasági bizottságában tartott meghallgatásán.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy az intézkedés finanszírozása 2021-ben a járvány ellenére is biztosított lesz.

A pénzügyminiszter a testület előtt arról is beszélt: 2010-hez képest több mint 26-szorosára emelte a kormány a családi kedvezmények formájában a háztartásoknak nyújtott kedvezményeket. Ebbe a sorba illeszkedett idén a 4 gyermeket nevelő anyák számára élethosszig bevezetett szja-mentesség, és vizsgálják ennek bevezetését a 3 gyermekes anyák esetében is.

Varga Mihály felidézte azt is, hogy 2019-től a nyugdíjasok foglakoztatása kedvezőbb lett, mert már nem kell szochot fizeti a munkáltatónak, és a munkavállalónak is csak az szja-t kell fizetni.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy jövőre ismét 5 százalékos lesz az új lakások áfája, mert fontos a lakásépítések lendületének megőrzése. Idén 25-30 százalékkal több lakás épülhet az előző évhez képest, ezt a lendületet szeretnék megőrizni.

(Fotó: Shutterstock)