csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: házasság
Lazaság és kiszámíthatóság a családban

Lazaság és kiszámíthatóság a családban

2021. jan. 7. 15:00, Párkapcsolatcall_made

Az Orenstein családban a tervező, szabályokhoz ragaszkodó anyuka és a saját magát is lustának valló, spontán és laza apuka egy napra szerepet cserélnek, ami a kalandok mellett nagyon érdekes felismeréseket hoz. A Mi kis családunk családterapeutájának elemző videójából mi is hasznos tanácsokat szűrhetünk le a saját párkapcsolatunkra vonatkozóan.

Az ellentétek valóban vonzzák egymást?

Az ellentétek valóban vonzzák egymást?

2021. jan. 2. 9:00, Párkapcsolatcall_made

Vajon megfér egymás mellett egy hangosabb, társaságkedvelő és egy zárkózottabb, befelé fordulóbb ember? Milyen konfliktusokat szülhet a személyiségünkből eredő ellentét a párkapcsolatunkban? Január 2-án, az introvertáltak világnapján Szabó Irén pszichológust faggattuk a témában.

A balett az életem!

A balett az életem!

2020. dec. 19. 9:00, Interjúkcall_made

Főpróbára érkezem, a kulisszák mögötti különleges világba csöppenek: tüllszoknyában, festménybe illő pózban pihenő balerina, ugró-forgó-csupaizom balett-táncos, füstgép beállítás, háttér kiválasztás, kamerapróba. Solymosi Tamásnak, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójának minden apró részletre gondja van. Innen kezdjük a beszélgetést.

Tóth Gabi: Együtt jóban, rosszban

Tóth Gabi: Együtt jóban, rosszban

2020. dec. 6. 15:00, Blogokcall_made

A nagypapám halála óta sokat gondolkodtam azon, hogy miért volt régen értékesebb egy kapcsolat, miért vigyáztak rá jobban, mint mostanában. Ahogy korábban írtam, én tényleg úgy is gondolom, hogy a nagyszüleim idejében, ha probléma volt egy házasságban, akkor azt megpróbálták megoldani. Akkor még volt jelentősége az esküvőn kimondott szavaknak: „Együtt jóban, rosszban”.