csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: fogyatékkal élő emberek
„Vak vagyok, 75 százalékban nem élek”

„Vak vagyok, 75 százalékban nem élek”

2021. jan. 4. 10:00, Interjúkcall_made

Sportos, mokány testalkat, jókedv, fehér bot. Ez jellemzi Pataki István sportmasszőrt. Birkózó volt, a sport miatt veszítette el a látását, de ahogy mondja, annak köszönheti azt is, hogy talpra állt. Kalandos életéről a Braille-írás világnapja alkalmából mesélt a csalad.hu-nak.

„Szenvedéllyel dolgozom” – Üvegcsontúként a munka világában

„Szenvedéllyel dolgozom” – Üvegcsontúként a munka világában

2020. dec. 3. 6:00, Interjúkcall_made

Dolgozik, több nyelven beszél, saját koncertje is volt már, és ha teheti, Alicantéba utazik. Ivanova Daniela a csalad.hu szerkesztőségének tagja. Profi újságíró, ha nincs járvány, a világ végére is elmegy az interjú miatt. Üvegcsontú, emiatt kerekesszékes. De a munkavállalásban emiatt még nem érte hátrány. Volt, hogy 100 jelentkező közül őt választották. A fogyatékkal élők világnapja alkalmából vele beszélgettünk.

„Azt érzem, hogy tökéletes az életem”

„Azt érzem, hogy tökéletes az életem”

2020. okt. 6. 14:00, Interjúkcall_made

A mai világban, amikor mindenki még többet akar, amikor csak ítélkezünk mások felett, amikor nem lehet eléggé jólnevelt, tökéletes a gyerek, akkor él az országban egy olyan öttagú család, akik teljesen elégedettek azzal, amit a sorstól kaptak. Pedig két sérült gyermeket és egy harmadik egészségeset nevelni igazi kihívást jelenthet a mindennapokban, de Berecz Henriette és férje ezt egyáltalán nem élik meg katasztrófaként.

„Az emberek összefognak értünk” – otthon ragadt kerekesszékesek

„Az emberek összefognak értünk” – otthon ragadt kerekesszékesek

2020. ápr. 30. 14:00, Otthon a családcall_made

A vírushelyzet ellenére rendületlenül dolgozik a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete, a szervezet egyéb tevékenységei mellett sorstársi támogatással is foglalkozik. Ungvári Györgyivel, az egyesület elnökével arról beszélgettünk, vajon mennyire veszélyeztetettek a kerekesszékesek, illetve hová fordulhatnak segítségért a karantén idején.