csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: időskor
Hogyan figyeljünk idős szeretteinkre?

Hogyan figyeljünk idős szeretteinkre?

2019. aug. 29. 14:00, Pályázatok, képzésekcall_made

A hétköznapok fullasztó rohanásában olykor nem csak magunkra nem marad időnk, de sajnos családunk tagjaival sem tudunk annyi időt tölteni, amennyit szeretnénk. Idősebb rokonaink akár velünk, akár tőlünk külön élnek, ugyanúgy igénylik a figyelmességet és a gondoskodást. Ezekkel az apró, ám annál jelentőségteljesebb gesztusokkal bearanyozhatjuk napjaikat.

Rajtunk múlik, hogyan telnek a nyugdíjas éveink

Rajtunk múlik, hogyan telnek a nyugdíjas éveink

2019. júl. 26. 8:06, Pályázatok, képzésekcall_made

40-45 év munkával és a gyermekek nevelésével eltöltött év után egyszer csak minden megváltozik, hirtelen túl nagy a szabadság, túl sok a szabadidő. Ám ez nem feltétlenül jelent egyet az egyedülléttel, a magánnyal és a passzivitással. Sőt! Ennek a felismerésében segíthetnek az idősügyi referensek. Hamarosan bárki ilyen segítővé válhat.

Profi szakemberek segítik tartalmasabbá tenni a nyugdíjas éveket

Profi szakemberek segítik tartalmasabbá tenni a nyugdíjas éveket

2019. júl. 16. 10:35, Családbarát ország /EFOP - 1.2.6./call_made

Ha családra gondolunk, sok esetben csak a szülők és gyermekek jutnak eszünkbe – pedig az idősek éppúgy a családok részét képezik, mint a fiatalok. Ezt a szemléletet szeretné erősíteni a Családbarát Ország Nonprofit Kft. is: a szervezet kiemelt célja, hogy az idősek nyugdíjas éveiket aktívan tölthessék, valamint, hogy megakadályozzák az elmagányosodást, és erősítsék a generációk közötti együttműködést. Ezért indítja el a CSBO idősügyi referens képzését.