csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #játék
2-4 ezer forintot költünk gyermeknapon
2-4 ezer forintot költünk gyermeknapon
2019. máj. 23. 7:02
A magyar szülők jellemzően 2-4 ezer forintot költenek játékra gyermeknapon, legtöbben szabadtéri- vagy kreatív-, fejlesztőjátékot, valamint sporteszközöket vásárolnak – derült ki a REGIO Játék friss kutatásából.
Fejlesszük a gyermek képességeit labdával!
Fejlesszük a gyermek képességeit labdával!
2019. máj. 21. 14:14
Az iskolafelkészítő foglalkozások kapcsán leginkább a különböző feladatlapok kitöltése jut eszünkbe. Pedig a mozgásos gyakorlatok, a szem-kéz koordináció fejlesztése az írás elsajátításhoz is szükséges. Ez a képesség remekül fejleszthető például labdázással is már egészen kisgyermek kortól.
Társasjátékkal a nagybetűs életbe
Társasjátékkal a nagybetűs életbe
2019. máj. 17. 12:58
Van egy korosztály, a mai 40-esek, akiktől ha megkérdezzük, mi az a Gazdálkodj okosan!, vagy a Monopoly, azonnal rávágják, hogy társasjáték. Mert ez a generáció még abban az időszakban nőtt fel, amikor nem voltak mobiltelefonok, tévé sem nagyon, hiszen hosszú ideig csak a keddi napoktól sugároztak a csatornák… mármint az a néhány, ami volt. Így nem maradt más hátra, minthogy összegyűltek az emberek valakinek a lakásában, és előkerült egy pakli kártya, vagy egy stratégiai játék, családi játék, logikai játék, ügyességi játék, kockajáték, egyszóval valamilyen társasjáték. Szerencsére egy ideje ismét reneszánszát éli a „társasozás” világa. Újból lehet kapni a régi játékokat, sőt, kiegészült a repertoár új lehetőségekkel is.
A szerencsejáték-függőség ellen küzdenek egyre több iskolában
A szerencsejáték-függőség ellen küzdenek egyre több iskolában
2019. máj. 8. 16:15
Nyolcszázezer forintos támogatást nyerhetnek a közép-magyarországi általános- és középiskolák az Ökumenikus Segélyszervezet pályázatán, hogy csatlakozzanak a segélyszervezet szerencsejáték-függőség elleni programjához - közölte a szervezet.
Tanösvények Aggtelektől Zalakarosig
Tanösvények Aggtelektől Zalakarosig
2019. máj. 3. 14:15
Mutatunk öt olyan kirándulóhelyet, ahol a gyermekek játszva ismerkedhetnek a természet kincseivel.