Ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra

MTI
2020. aug. 5. 13:41
Támogatások, kedvezmények

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni – közölte Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a jelölés július 31-én zárult, és óriási volt az érdeklődés iránta.

Négy kategóriában – egészségügy, oktatás, szociális terület és egyéb – lehetett jelölni azokat, akik a nehéz helyzetben saját teendőik mellett a környezetükben élőkre is odafigyeltek.

– A koronavírus-járvány az összefogást segítette Magyarországon, és megmutatta, hogy milyen sokan vannak olyanok, akik a kötelezőn túl is teljesítenek – fogalmazott Novák Katalin, arra is kitérve, hogy a Nők Magyarországért Klub olyan nőket szeretne elismerni, akik nincsenek reflektorfényben.

– Sokan észrevették a környezetükben azokat, akik sokat segítettek másoknak – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy ezt tükrözték a jelölések is.

Önkéntesek, ápolónők, gyűjtések szervezői

Mind a négy kategóriában sok jelölés érkezett. Mások mellett önkénteseket, ápolónőket, gyűjtések szervezőit, rászorulóknak élelmiszerellátást biztosító, idősek gyógyszervásárlását segítő nőket jelöltek a díjra.

A fődíj minden kategóriában 5 millió forint, ezen felül számos cég és magánember állt a kezdeményezés mögé, további díjakat, köztük wellness-hétvégéket, strandbelépőket, kulturális programokra belépőket, valamint masszázsbérletet felajánlva – mondta Novák Katalin.

A jelölés lezárása után egy szakértői bizottság előszűrést végez, és a klub tagjai is javaslatot tesznek, de a nyerteseket közönségszavazással választják ki. A tervek szerint a közönségszavazást még augusztusban lebonyolítják, hogy a díjátadót szeptember közepén meg tudják tartani – jelezte az államtitkár.

A kezdeményezésről további részletek a nokmagyarorszagert.hu oldalon érhetők el.