„Sok szakember közreműködésével fejlesztettük ki az online kitölthető gyermekfejlődési kérdőívet, melynek segítségével képet kaphatunk a kisgyermekek fejlődéséről.”  – mondta dr. Kereki Judit. 

A szakember az Infó Rádió Családi Hét című műsorában beszélt arról, hogy miként segíti a bölcsődei, óvodai szakembereket a Gyermekút Módszertani Központ online gyermekfejlődési kérdőíve.

A kérdőív kérdéseire adott válaszokra kapható pontszámok alapján világosan megmutatkozik, hogy a vizsgált gyermek fejlődése egy-egy funkcióterületen magas, átlagos készségszintű, esetleg érzékelhető valamilyen elakadás. Ebben az esetben az is feltüntetésre kerül, hogy milyen további szakemberek bevonására van szükség a gyermek támogatásához.

Az eszköz használatát folyamatosan oktatjuk. A tesztidőszakban nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a felhasználóktól, akik a teszt során, kiemelték a kérdőív egyszerűségét, a könnyen kezelhetőségét, a pontosságát, és azt, hogy a kitöltést követően gyorsan megkapták a kiértékelést, amely igen nagy segítséget jelentett számukra.„ – mondta el dr. Kereki Judit, a Gyermekút Módszertani Központ szakmai vezetője.