„A rekordszámú látogató rámutat arra, hogy a lakosság nyitott a pénzügyi edukációra. A folyamatos teltházas működés miatt február közepétől már egy órával korábban, reggel 8 órakor nyit a múzeum, hogy még több iskoláscsoportot fogadhasson” – húzta alá Hergár Eszter, a Pénzmúzeum igazgatója. Hozzátette, a fokozott érdeklődés miatt indították útjára a Bőröndmúzeum-projektet, hogy a Budapesttől távol lévő településekre is elvihessék a pénzügyi edukációt. A második születésnapon a szakmai programok sora robotika foglalkozással bővül, ami március 15-től hetente kétszer az általános iskolás diákokat vezeti be a programozás világába.

Hergár Eszter kiemelte, hogy a múzeum születésnapját többnapos, a nemzeti ünnepre is reflektáló eseménysorozattal ünnepli.

Március 13-án, kedden, 6 órától a Kávéházi beszélgetések vendége Vinkó József újságíró lesz, aki a nemzeti ünnephez kapcsolódóan a forradalmi kávéházakról, illetve a reformkor gasztronómiájáról mesél majd.

Március 14-én az Aranyvonat legendája című díjnyertes film vetítésére kerül sor. A film annak történetét meséli el, amikor a II. világháborúban a Magyar Nemzeti Bank dolgozói krimibe illő körülmények között, az Aranyvonaton menekítették ki az állam vagyonát, a 33 tonnás aranykészletet az országból.

Március 15-én ismét a reformkor kerül a fókuszba. Ezen a napon jutalom jár azért, ha a látogatók – tisztelegve az 1848-49-es szabadságharc előtt – korhű ruhában érkeznek. Akinek nincs jelmeze, a kosztümös fotósarokban próbálhatja ki, milyen korabeli ruhát viselni, sőt ugyanitt meg is örökítheti ezt a különleges pillanatot. A Pénzmúzeum erre a napra Pilvax hangulatúvá varázsolja kávéházát, a gasztronómiai kínálat március 15-én a reformkor kedvenc süteményeivel, köztük Kossuth-kiflivel bővül. Az aulában érmebevizsgáló- és becslő stand, kézműves foglalkozás várja a látogatókat. Ezen a napon debütál a robotika foglalkozás, illetve e napon látható utoljára a Postapalota múltját felelevenítő időszaki kiállítás, amelynek falai között Bodó Péter kurátor kalauzolja a látogatókat. Természetesen a Pénzmúzeum Panoráma terasz is várja a vendégeket, akiknek a magasban szerencsekerék pörgetésre is lesz lehetőségük.

A teljes program ide kattintva érhető el.

A Pénzmúzeum kiállításai és terei, illetve a Pénzmúzeum Panoráma terasz ezen a napon is ingyenesen látogathatók. A programokon való részvétel szintén ingyenes.