Nagy Budai Húsvéti Vigaszságok, Budapest XI. kerület, Bikás park

A teljes ünnepi időszakban rengeteg izgalmas programmal készülnek az egész családnak. Koncertek, vidámpark, állatsimogató, gasztrosétány, gyermekszínház és mesemondó színesíti az ünnepet. Nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrzésre is. Lesz tojásfestés, locsolkodás, hagyományőrző játszóház, gólyalábasok, artisták és még rengeteg izgalmas program.

Tavaszköszöntő Húsvét a Skanzenben, Szentendre

Hímes tojás és locsolkodás, komatál és locsolóbál, bensőséges ünneplés és tavaszköszöntő virgonckodás, nyuszi a tanyán és nyuszi a kézműves udvarban – mindezekkel a szentendrei Skanzenben várják a betérő vendégeket.

Hollókői Húsvéti Fesztivál, Hollókő

A már négynapos (04.19-22.) Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan húsvéthétfői locsolkodással (reggel 10-től), koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek.

Matyó Húsvét, Mezőkövesd

Vasárnap és hétfőn reggeltől estig színes, hagyományőrző programokkal várják a kicsiket és a nagyokat. Lesz nyuszi, tojásfestés, kalácsfonás, mesterségek háza, kézműves bemutatók, s hétfőn több alkalommal sem hiányozhat majd a vödrös locsolkodás.

További országos, húsvéti programok itt találhatók.