Ferenc pápa április 28-án, tíz óra körül érkezik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Egy órával később már a Sándor-palota előtti téren fogadják ünnepélyes keretek között, majd Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök köszönti.

Kora délután a Karmelita Kolostor épületében találkozik Ferenc pápa az állami, társadalmi vezetőkkel és a diplomáciai testület képviselőivel. Késő délután pedig beszédet mond a Szent István Bazilikában egyházi vezetők, papok, diakónusok, szerzetesek, hitoktatók és katekéták társaságában.

Április 29-én délelőtt Ferenc pápa a Rózsák terén, a Szent Erzsébet templomban találkozik a szegényekkel, hajléktalanokkal, menekültekkel, majd meglátogatja a tér túloldalán található görögkatolikus templomban a görögkatolikus híveket is.

A fiatalokkal a Papp László Sportarénában találkozik a Szentatya, ahova ugyan csak a meghívóval rendelkezők léphetnek be, de az érdeklődők a Szent István téri kivetítőn követhetik az eseményeket.

A Kossuth téren április 30-án fél tíztől celebrál szentmisét Ferenc pápa. A látogatás utolsó napján találkozik az egyetemi és kulturális élet képviselőivel is a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ahol beszédet is mond. Ferenc pápa hivatalos búcsúztatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lesz este fél hatkor.

A Szentatya háromnapos budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

Az ország bármely pontjáról díjmentesen utazhatnak a pápalátogatás programjaira érkező és onnan hazatérő zarándokok. A díjmentesség a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. menetrend szerinti járatainak másodosztályú kocsijaira, valamint a Volánbusz Zrt. menetrend szerinti járataira vonatkozik. A díjmentes utazáshoz regisztrációs jegy megváltása nem szükséges.

Az utazás tervezésekor tanácsos figyelembe venni, hogy építési és bontási munkálatok miatt péntektől május 7-ig a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a fővárosi Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos tér megállóig közlekednek, a kimaradó szakaszon külön pótlóbusz nem közlekedik. A Buda felől a Kossuth Lajos tér és környékének elérésére a 2-es metrót, a Szent István körút és a Kossuth Lajos tér közötti térség megközelítésére pedig a 15-ös buszt ajánlja a Budapesti Közlekedési Központ.

Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én járt Magyarországon, akkor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkezett, az úgynevezett statio orbis misét celebrálta a Hősök terén.