Irány Surány!  

Augusztus 5-én árnyas ősfák alatt várja a családokat a hangulatos koncerttér, száz méterre a Duna hűs hullámaitól. A gyerekprogramok mellett népzene és néptánc, a Kávészünet, a Balkan Fanatik és a Madarak Zenekar szórakoztatja az egybegyűlteket Pócsmegyeren.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-irany-surany.html 

Gárdonyi Napok

Augusztus 7-11 között Gárdonyi Géza munkásságát ünneplik Egerben. Koncertek, irodalmi programok, Gárdonyi-túra, meseösvény, családi nyomozós játék, kézműveskedés is várja a városba látogató családokat.    

Bővebb információ: https://visiteger.com/programok/osszes/gardonyi-napok-2023

Várak Színháza  

Augusztus 7-10 között Pécsvárad ad otthont az eseménynek, szabadtéri színi előadás és rengeteg kulturális program várja a rendezvény látogatóit. Lesz történelmi játékpark a kicsiknek, borkóstoló, íjászat a nagyobbak számára. A kulináris élvezetek kedvelőit főzőversenyre invitálják.  A látványos lovagi tornák és bemutatók feledhetetlen élményeket kínálnak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Bővebb információ: https://www.fesztivalportal.hu/kulturalis-fesztival/varak-szinhaza-pecsvarad 

Pokrócfesztivál  

A hévízi Egregyi Múzeum kertjében augusztus 4-6 között rendezik meg a családias hangulatú fesztivált, ahol lesz csillagles, természetfilm vetítés, unplugged koncert és persze utánozhatatlan piknik hangulat.  

Bővebb információ: https://www.fesztivalportal.hu/minden-mas-fesztival/pokroc-fesztival-heviz 

Hétrétország Fesztivál  

A csodás Őrség ad otthont augusztus 12-20 között az eseménynek, 22 őrvidéki településen. Minden korosztályt várnak, a programok között a kicsiktől a nagyokig mindenki találhat az érdeklődésének megfelelőt. Koncertek, bábszínház, zene, lepkészés, homokanimáció, táncház, csak néhány a számtalan különleges lehetőségből.  

Bővebb információ: https://hetretorszag.hu/ 

Kenese Artfeszt  

5 nap, 7 helyszín, 19 esemény – ez augusztus 14-20 között a Balatonkenesei összművészeti fesztivál, ahol képzőművészeti foglalkozások, közösségi népdaléneklés, citeratanulás, néptánc- és flamenco bemutató, divatbemutató, esténként pedig számos zenei program: blues, klezmer, kamara - és opera-estek várják a kultúrát kedvelőket.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/KeneseArtFeszt/ 

Várlak fesztivál  

Augusztus 24-27 között a hagyományos koncertprogram mellett családi piknik is lesz a füleki várudvarban! A kézműves foglalkozások mellett íjászbemutató, mászófal, a Kicsi Gesztenye Klub koncertje, akadálypálya, bábelőadás, vetélkedő, arcfestés és még sok egyéb gyermekprogram várja a látogatókat Palócföld legnagyobb családi piknikjén.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/Varlakfesztival