A sikerdarab a MÜPA és a Nemzeti Színház teltházas előadásai után most a MomKult színpadán kerül megújult formában bemutatásra 2020. január 28-án 19.00h-kor. A darab valódi sikertörténet, a közönség minden előadás végén vastapssal jutalmazza ezt a különleges előadást. A Somnakaj az első roma sorsjáték avagy Gypsy musical, a színház és a koncert egyvelege, romák és nem romák előadásában.

Ennek, a mostani előadásnak további érdekessége, hogy ez az első olyan színházi előadás, amely környezetvédelmi projektet is támogat. A közönségnek lehetősége lesz tavasszal a Somnakaj alkotóival, művészeivel együtt a saját fájának az elültetésére.

A Somnakaj tagjai – közleményük szerint – úgy érzik, az évek folyamán sikerült hatást gyakorolniuk az emberekre, egy nyitott, elfogadó közösség jött létre. Mindezen sikerekből kiindulva határozták el, hogy egy másik, hasonlóan komoly témában, vagyis a klímavészhelyzet tudatosítása kérdéskörében is próbálnak lépéseket tenni, a közönség szemléletének megváltoztatásért. Az ajándék facsemetékkel és azok elültetésének lehetőségével szeretnék hangsúlyozni az egyéni felelősség fontosságát e témában is.

Video