A XVIII. századi történetben egyre növekvő izgalomban és feszültségben egymást követik a váratlan és romantikus fordulatok. Kalózok, banditák, tengerészek, és a mindenki által áhított kincs.

Az író Stevenson a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe – ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb már nem is lehetne a sztori. A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája.

Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs…

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált… Egyáltalán van lehetőség választani? – ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás.

Korosztálytól függetlenül 1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért izgalommal és örömmel. Az előadás Stevenson életére is reflektál. A két idősíkon játszódó cselekmény nem csak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. Az előadás zenés és látványos, a legmodernebb színházi technikával, hogy minél erősebb hatást gyakoroljon a nézőkre a maradandó élmény érdekében.