Mikulás Expressz és vonatos Mikulások

Idén a Nickelodeon és a Vasúttörténeti Park közösen jegyzi a már közel 20 éves eseményt, a Mikulás Expresszt! A karácsonyi díszekbe öltözött gőzös idén december 6. és 8. között végigpöfög a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon, ebben az évben is az egyik legkülönlegesebb Mikulás programot ígérve a családoknak. Jegyár: 2900-3900 Ft.

Emellett a Gyermekvasúton, illetve számos kisvasúton is tartanak vonatos mikulásos programokat: pl. a Királyréti Vasúton (november 30. – december 1.) Nagybörzsönyi Erdei vasúton, Kemencén, a Vál-völgyi kisvasúton, a Diósgyőri Mikulásvonaton is. Jegyár: 2000-2500 Ft.

Könyves Mikulás

A Pagony szinte minden könyvesboltjába idén is érkezik a Mikulás. A helyhez illően természetesen könyvekkel ajándékozza meg a gyerekeket december első napjaiban. Válasszátok ki a hozzátok legközelebb eső boltot: Óbuda, Zugló, Bartók Pagony. Jegyár: 1500 Ft + könyv.

Helló, Télapó! a Rutkai Bori Bandával

December 8-án a Marcziban Boriék vidám, táncos téli dalokkal idézik meg az ünnepváró napok hangulatát. Mintha csak a Mikulás puttonyából kerülnének elő a varázslatos mesefigurák: Hópapa családjával szánkózunk a csillagfényes éjszakában, Jégkristálypalotában keringőzünk, a Mesevárban Manó apóval korcsolyázunk és csizmacsacsacsával táncoltatjuk meg a Mikulást. Rutkai Bori meseszép festményeiből készült vetítés és horgolt bábjai színesítik a zenés előadást, melynek végén a gyerekek találkozhatnak a várva várt Télapóval. Jegyár: 2300 Ft

Veronakihoz látogat a Mikulás

Az esemény egy mesés, mondókás, táncos Mikulás váró foglalkozással kezdődik december 5-én a Budapest Jazz Clubban. Ezek után érkezik a Mikulás, aki névre szóló, személyes tanácsokkal, ajándékokkal örvendezteti meg a gyermekeket. Azért, hogy a személyesség működjön, regisztráljunk az eseményre a veronakizenekar@gmail.com címre és minden információt megkapunk az előkészületekről. A regisztráció december 3-ig tart. Ez most nem koncert lesz! Jegyár: 1500 Ft, 1 éves kor alatt ingyenes, szülőknek nem szükséges a belépőt váltani.

Bon Bon Matiné: Mikulás kesztyűje

A Görömbő Kompánia magyar népmesék zenés-táncos bemutatásán keresztül hosszú évek óta népszerűsíti a népzenét. A Mikulás kesztyűje című műsorukban december 7-én a MOMKultban Petinek különböző kalandokon kell keresztülmennie ahhoz, hogy megtalálja Mikulás kesztyűjét. Az előadás a duda, a tekerőlant és további népi hangszerek bemutatásán túl bemutatja a gyerekeknek, miről szól Mikulás ünnepe a népi hagyományok szerint. Jegyár: 1500 Ft.

Csiribiri Mikulásváró családi délután

December 7-én a Kultúrkúriában lesz Suttog a fenyves – diafilmvetítés, 17 órától Nokedli, a fehér krampusz története – a Galóca Bábtársulás előadásában, valamint kézműves játszóház is. Jegyár: 1000 Ft.

Eszter-lánc Mikulás az Óbudai Kulturális Központban

December 1-jén 10 órától az Óbudai Kulturális Központba vár mindenkit az Eszter-lánc mesezenekar. A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán a Mikulás nyomaival is találkozhatunk. A koncerten a gyerekek segítségével együtt indulnak a tél titkainak nyomába. Emellett a kézműves játszóházban Fűszer Mikulást is készíthetünk.

Jegyár elővételben: 1100 Ft és 1300 Ft, az előadás napján: 1400 Ft és 1600 Ft, családi jegyár elővételben személyesen: 4400 Ft és 5200 Ft, aznap a helyszínen: 5600 Ft és 6400 Ft, 2 év alatt ingyenes.

Piczinke Póniudvar

Személyesen találkozhatunk a Mikulással és manóival a Piczinke Póniudvarban, a gyerekek póniháton érkeznek majd a helyszínre, és névre szóló oklevelet, Mikulás csomagot, meleg varázsitalt és kalácsot is kapnak. A nagy találkozás előtt mézeskalácsot díszíthetnek, majd egy interaktív játék keretein belül maguk is a Mikulás segítőivé válhatnak. Már a legtöbb időpont betelt, de új időpontot írtak ki. Jegyár: 8000 Ft.

Mikulás programok adventi vásárokban

Joulupukki, az igazi lappföldi Mikulás idén is ellátogat a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba, méghozzá december 6-án 17:00-18:30 között. Emellett még a Mikulásgyárban és a Lurdy Házban is találkozhatunk vele. Részletes időpontok lent, a Mikulásgyár programjánál. Jegyár: ingyenes, de sorban állásra számítani kell.

+2

Mikulásgyár – jótékonysági rendezvény

Idén már 15. alkalommal rendezik meg az egyik legnagyobb adománygyűjtő akciót, amelyhez 2019-ben minden eddiginél több híresség csatlakozott. November 29. és december 21. között velük is találkozhatunk majd a Millenárison. A 15. jubileumi Mikulásgyárat november 29-én 11:00 órakor maga Joulupukki, az igazi lappföldi Mikulás nyitja meg. Szintén ezen a helyszínen találkozhatunk vele még december 1-jén 14:00-15:30-ig, december 6-án 10:00-11:30-ig, illetve a Lurdy Házban december 3-án 10:00-12:00-ig.

Mikulás hétvége az Állatkertben – december 6-8.

A Mikulás hétvége alkalmával az ünneplés mellett arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a már használaton kívüli mobiltelefonok újrahasznosítása. Ezért 2019. december 6. és 8. között, minden használt mobiltelefon leadásáért cserébe, fejenként 1 db kedvezményes, 200 Ft-os állatkerti belépőt adnak ajándékba!