csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: egészség
Családi kórfa – Örökölt egészség

Családi kórfa – Örökölt egészség

2020. szept. 28. 10:07, Babát várunkcall_made

A fontos családi iratok között alighanem ritkán őrződnek meg az ősök krónikus betegségeire vonatkozó feljegyzések. Pedig a nagypapa prosztatarákjára utaló adat akár fontosabb is lenne az utókornak, mint a dicső fotó, amin kezében puskával egy ismeretlen vadkan tetemén térdel.

Minden napra testmozgás

Minden napra testmozgás

2020. szept. 26. 14:00, Életmódcall_made

Már napi félóra mozgás, akár egy erőteljesebb séta is segíthet a kiegyensúlyozottabb élet kialakításában, a mindennapi fizikai- és lelki terhek elviselésében, leküzdésében. A testedzés növeli az önbizalmat, és segít a társas kapcsolatok kialakításában is.

Gyermekszemek – ahogy az orvos látja

Gyermekszemek – ahogy az orvos látja

2020. szept. 15. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Az elmúlt hetek a gyermekes családokban elsősorban az iskolai készülődésről szóltak, füzetek, táska, tolltartó, minden készen álljon szeptember elsejére. De vajon mindenkinek eszébe jut, hogy az eredményes tanulás egyik alapvető feltétele a jó látás? Dr. Soproni Anna gyermekszemész szakorvossal az egyik legnagyobb kincsünkről, a gyermekszemekről beszélgettünk.

Naponta három marék zöldség, gyümölcs

Naponta három marék zöldség, gyümölcs

2020. szept. 6. 8:00, Életmódcall_made

Az egészséges táplálkozás egyetlen étel vagy élelmiszer tilalmát sem jelenti. Vannak azonban olyan táplálékok, amelyeket érdemes előnyben részesíteni, míg másokat csak ritkábban jó fogyasztani. Íme néhány jó tanács az Országos Egyészségfejlesztési Intézet energia-egyensúlyról készített kiadványából.