– Kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzük az elmúlt 70 év emblematikus előadásait – mondta Ellinger Edina, a bábszínház igazgatója. Hozzátette: nem csak a gyerekeket várjuk a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színházunk szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj.

A sorozatot március 21-én kezdődikl a Bábszínházi Világnap alkalmából. 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István: Rozi az égen című előadását tekinthetik meg a nézők, melyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.

Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején.

19 órakor pedig az ifjúságot és a felnőtteket várják a képernyő elé, Christian Morgenstern: Bitódalok című előadásukra.

Éppen tíz éve mutatták be a német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló előadást, mely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon.