A benevezett 50 magyarországi település több versenyszámban is összemérheti majd a tudását az idei rendezvényen. Lesznek vízi versenyszámok úgy, mint a vitorlásverseny, illetve 25 település részvételével sárkányhajó verseny, melyet a Sió csatornán rendeznek. A versenyeket nézőhajóról, a partról vagy akár óriáskivetítőről is nyomon lehet majd követni.

A kilátogató közönség megismerkedhet Füzértől egészen Körmendig a települések kulturális értékeivel, ízvilágával, programkínálatával és turisztikai szolgáltatásaival.

A településekkel és csapataikkal a Települési Ízek Utcájában lehet majd ismerkedni, ahol a sátorstandokban mindenki elkészítheti jellegzetes ételét egy kétnapos főzőversenyen.

Az összes versenyszámban legjobban teljesítő település nyeri a Nemzeti Regatta összetett fődíját, melyet az elmúlt két évben egyaránt Baja hódította el.

Az idei vitorlásverseny résztvevői között lesznek ismert orvosok, sportolók, borászok és művészek is. Komárom csapatát híres színművész és filmrendező is erősíti majd, Miskolc csapatában pedig egy válogatott vízilabda játékos versenyzik. Pécs vitorláshajójában köszönthetjük a Magyar Vitorlás Szövetség elnökét, valamint Zamárdi csapatának képviseletében jelen lesz egy olimpiai- és világbajnok kajakozó, Zirc csapatát pedig egy magyar válogatott kézilabdázó erősíti majd.