csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: ünnep
Iskola a COVID idején

Iskola a COVID idején

2021. jan. 24. 9:00, Iskolást nevelünkcall_made

Tavasszal még sokkolta a tanárokat és a diákokat a digitális oktatásra való átállás, ősszel viszont már szinte rutinszerűen kezelték az online iskolai életet. Január 24., az oktatás nemzetközi napja alkalmából a hazai oktatás szereplőit kérdeztük a digitális tanítás és tanulás tapasztalatairól.

Bárdosiék: Népmese

Bárdosiék: Népmese

2021. jan. 22. 15:00, Blogokcall_made

A magyar népmeséket, az alapokat ismerniük kell a gyerekeknek – véli Bárdosi Sanyi, aki a Magyar Kultúra napja alkalmából azt is elárulta a Bárdosiék legfrissebb részében, hogy melyik a kedvenc népmeséje.

Nényei Pál: „A halnak sem témája a víz”

Nényei Pál: „A halnak sem témája a víz”

2021. jan. 22. 10:00, Interjúkcall_made

Mikor került előtérbe a család témája a magyar irodalomban? Mennyire változott meg a családról bemutatott kép mostanra? A Magyar Kultúra Napján Nényei Pál íróval, középiskolai tanárral beszélgettünk „csalóka” hitvesi költészetről, a férfi-nő viszony ábrázolásáról, valamint versbe és prózába foglalt fontos pillanatokról.

Visszafojtottam a lélegzetem…

Visszafojtottam a lélegzetem…

2021. jan. 22. 6:00, Blogokcall_made

Akkor még nem volt Magyar Kultúra Napja. Ott ültem a trópusi melegben valahol Dél-Amerikában egy hatalmas fesztiválsátorban többezer forróvérű ember között. A színpadon könnyed karibi táncosok, a tömeg tapsolt, kiabálva nyilvánította a tetszését. Utánuk következtünk mi, a Forrás névre hallgató magyar néptánccsoport…