Miért használjuk a rövid ideig tartó dicsőségre a „pünkösdi király” kifejezést?

Kik a pünkösdi királyok, és mi történik a királynőjáráson?

Párválasztás, zöldágazás, szerelem és májusfa- minden hagyomány és népszokás egy helyen.

Milyen ingyenes  programok várnak a családokra a pünkösdi hétvégén?

Szeretettel ajánljuk rövid gyűjtésünket:

Családi programok a Fővárosban

Május 18-19-én Koronát minden pünkösdi király fejére! címmel szerveznek családi programot a Pénzmúzeumban, melyre csupán egy e-mailes regisztrációt várnak az érdeklődőktől. 

Akiket inkább a komolyzene érdekel, azoknak ajánljuk a május 15. és 17. között megrendezendő 33. Pünkösdi Kórustalálkozót, amelyet az Árpád-házi Szent Erzsébet Templomban tartanak.. 

De ha valaki inkább kutyájával sétálna a szabadban, akkor csatlakozhat a május 19-i pünkösdi szocializációs kutyasétáltatáshoz a Hármashashatár-hegyen. 

Családi programok vidéken

Pünkösd szombatján, május 18-án, egy közös piknikezésre és koncertekre hívják és várják az érdeklődőket Székesfehérváron. A kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket Gájer Bálint szórakoztatja majd. Ezzel egy időben tartják a városban 23Kortárs Művészeti Fesztiváltamelynek keretében idén is változatos, tartalmas ingyenes programkínálat várja az érdeklődőket, lesz tánc és zene többféle műfajban, irodalom és több kiállítás is.

Vácon pedig 12. alkalommal tartják meg a Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok programot, ahol a pünkösdi hosszú hétvégén a József Attila sétányon, a nagy játszótér mögötti hatalmas területen várják az érdeklődőket.

Minden olvasónknak kellemes családi, pünkösdi pihenést kíván a csalad.hu!