Hozzávalók

- 30 dkg champion gomba megpucolva és felszeletelve

- 5-6 dkg vaj

- 1 csokor petrezselyem

- 2 tk. citromlé

- bő 1 púpos ek. liszt

- 3/4 doboz tejföl

- 1 db. tojás sárgája

- 1,5 l zöldségalaplé

- só, bors, szerecsendió virág – szerecsendióval helyettesíthető


Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, majd megpároljuk benne a gombát és az apróra vágott petrezselymet, míg a gomba leve teljesen el nem fő. Ezután lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne alaposan a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendió virágot teszünk bele és a citromlevet, majd összerottyantjuk. Ezt követően a tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel, s folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük. Egyet még lobbantunk rajta, s kész is a leves.