Bánki család: mindannyian kapaszkodhatnak az erős kötelékbe - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Bánki család: mindannyian kapaszkodhatnak az erős kötelékbe

Szűcs Anikó
2021. aug. 2. 5:00
Családban élni jó

Bánki Beni slammer, influencer méltán büszke rá, hogy évek óta az ország első számú vloggerei között tartják számon, de számára legalább ennyire fontos, hogy egy szerető, összetartó és rendkívül támogató családban él. Bár az alábbi felvétel pár hónappal ezelőtt készült, Bánkiékhoz mindig jó ellátogatni...

A Bánki család tagjai szerint abban, hogy nagycsaládként ilyen jól működnek, az egymás iránti szeretet és a szoros kötődés mellett az is sokat számít, hogy ők öten folyamatosan jelen vannak egymás életében és mindennapjaiban, A családfő a világon mindennél fontosabbnak tartja a családi egységet és azt az erős köteléket, amibe mindannyian „kapaszkodhatnak”.

A Bánki szülők három gyermeket nevelnek, három tehetséges fiút, akik mind a hárman megtalálták azt az elfoglaltságot, illetve szenvedélyt, amiért őszintén lelkesednek, és amiben kedvükre elmélyülhetnek.

– Az a cél, hogy szárnyakat adjunk a gyerekeinknek ahhoz, hogy korlátlanul kibontakozhassanak abban, amiben tényleg ügyesek és tehetségesek – mondja az édesanya. – Ehhez szülőként minden támogatást megadunk a gyerekeknek.

A sokoldalú slammer és az elhivatott sportember

A legidősebb fiú, Beni számos országos irodalmi és tehetségkutató verseny győzteseként verset ír, szaval, slammerkedik, vloggerkedik, tévés műsort vezet. A közösségi médiában több platformon is aktívan jelen van, és ezeket a fórumokat javarészt az irodalom népszerűsítésének szenteli. A legnagyobb álma pedig az, hogy saját verseskötetet adjon ki.

– Annak idején unalmamban írtam először verseket, de aztán hamar rátaláltam arra, hogy mi az, ami igazán tetszik nekem – idézi fel a meghatározó kezdeteket.

Ami neki tetszik, arra mások is „vevők”, méghozzá szép számmal, ami abból is látható, hogy a közösségi oldalakon és a videómegosztókon nagyon sokan követik Beni munkásságát.

A középső fiú, Boldizsár, saját bevallása szerint elég lusta sok mindenhez, de a testmozgás mindenképpen kivétel ez alól. Boldi régebben kosárlabdázott, egy ideje pedig saját testsúlyos edzéseket végez. Bátyja szerint roppant komolyan veszi a sportolást. Minden nap tesz azért, hogy jó formában és kondiban tartsa magát. Emellett a középső fivér az otthoni videós munkálatokból is bőven kiveszi a részét.

Csani és a menő Csenöl

A legifjabb testvér a korához képest már komoly internetes karrierrel büszkélkedhet. Csani már most népszerű youtube sztár, szintén több tízezren követik, és több mint 3 éve saját csatornája van, nevezetesen a Csani Csenöl. A rendkívül talpraesett és kommunikatív kissrác nem csak élvezi, de saját bevallása szerint jól is kezeli az ismertséget, habár, mint mondja, időnként az árnyoldalait is megtapasztalja. Csani azt is elárulja: a videók készítésében remekül működik náluk a családi munkamegosztás, „anya a kellékes, apa meg a rendező”. Boldi pedig az utómunkában vesz részt, ő vágja össze a megannyi nyersanyagot és készíti el a végleges változatot, amire a család minden tagja büszkén adja az áldását.

Vágyak az íróasztalnál és a színpadon

A fiúk rendkívül fontosnak tartják, hogy a szüleik teljes mértékben támogatják őket a céljaik megvalósításában, legyen szó a sportoláshoz szükséges eszközök és kellékek megvásárlásáról, vagy éppen a közösségi médiában kapott nem éppen jóindulatú hozzászólások kezeléséről.

– Én voltam az első a családban, aki hozzászokott a negatív kommentekhez, mert én tettem ki először a produkciómat az internetre – utal Beni az első virtuális „pofonokra”. – Eleinte nagyon rosszul estek a bántó megjegyzések, az viszont lelkileg rengeteget jelentett, hogy a családom mellettem állt: apa, anya, Boldi és Csani is egyöntetűen támogattak. Jó érzés és egyben megnyugtató, hogy mindig mindenben számíthatok rájuk.

Arra kérdésre, hogy vajon mivel fog foglalkozni 10 év múlva, a népszerű slammer mosolyogva válaszol.

– Remélem, hogy vagy egy íróasztalnál ülve írom majd a soron következő verseskötetemet, vagy éppen a színpadon állok sok-sok ember előtt, és a saját szövegeimet adom elő a jelenlévő lelkes közönségnek.