Aki valami igazán izgalmasra és mozgalmasra vágyik, kipróbálna valami újat, netán az igazit keresi, annak szeptember 28-án este a Tüskecsarnokban a helye! Idén második alkalommal rendezi meg a #BeActive Night-ot a Magyar Szabadidősport Szövetség. A hétfőn kezdődött Európai Sporthét keretében létrejövő sportos éjszakán szeptember 28-án csaknem ötven sportágat lehet ingyenesen kipróbálni földön, vízen, jégen a Tüskecsarnokban 17 óra és éjfél között.

A hagyományos műkorcsolya, teke, sífutás, búvárkodás, jégkorong, sok-sokféle tánc, úszás, nordic walking, vívás, lövészet, harcművészeti- és önvédelmi sportok mellett igazi újdonságokkal is találkozhattok az eseményen, amelyet Európában számos helyen ezzel egyidejűleg rendeznek meg.

Na, mi ez? Kicsit tollas, kicsit fallabda és egy kis tenisz- és tulajdonképpen egyik sem. A gyorstollasnál a “rendes” tollashoz képest nincsen háló, sem speciális pályaigény, ezért teniszpályán, utcán, strandon, hóban, is lehet játszani. A pálya két egymástól 12,8 méterre fekvő 5,5×5,5 méteres négyzetből áll, és az a lényeg, hogy meg kell védenünk a saját négyzetünket, hogy a labda ne eshessen bele.

Az airflow jóga egyszerre nyújtás, szabadság és repülés. Egy speciális, rugalmas selyem segítségével nagyon intenzív nyújtásokra ad lehetőséget, felszabadítja a mellkast, a gerincet, miközben erőt és hajlékonyságot is fejleszt. A jóga elemek lehetőséget adnak az elmélyülésre, a “repülés” pedig kiválóan oldja a stresszt.

Aki ötvözné a táncot, a küzdősportot és az aerobicot, annak a capoeira aerobicot kell kipróbálnia. A capoeira a dél-amerikai rabszolgák táncos elemekkel tarkított küzdősportja, melyet aerobic elemekkel vegyített Czanik Balázs edző. Aki gyönyörű has-, comb- és hátizomra pályázik, no meg vékony derékra és szép csípőre, annak itt a helye!