Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár Facebook-oldalán azt írja: a London, Rio de Janeiro és Tokió olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron által vezetett szervezet elnökével egyetértettek abban, hogy a tehetséggondozás a legjobb befektetés a jövőbe, és a Nemzeti Tehetség Programon belül szükség van olyan projektekre, amelyekkel a sport területén támogatják a tehetségeket.

A megállapodás keretében a jövőben a minisztérium és Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma együttműködik a tehetséggondozás, a pedagógus-továbbképzés és a felsőoktatás területén is.

Szilágyi Áron, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának társadalmi elnöke az eseményen elmondta: három fő területen - a tehetséggondozás és családtámogatás, a karrierprogram, valamint az innováció  - lát lehetőséget az együttműködésre, és bízik abban, hogy azt a következő években tartalommal is meg tudják tölteni.  

Szilágyi Áron bejelentette, hogy Csák János minisztert a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának tiszteletbeli tagjává fogadják, és átnyújtotta neki az erről szóló dokumentumot.