Sikeres volt a családszervezetek Adventi Jótékonysági adománygyűjtése - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Sikeres volt a családszervezetek Adventi Jótékonysági adománygyűjtése

FICSAK
2021. dec. 16. 8:51
Családban élni jó

Közel 30 család-, civilszervezet, cég, illetve 11 alapítvány fogott össze karácsony előtt, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák és gyermekeik számára egy biztonságot nyújtó menedék létrehozását segítsék.

Az adventi gyűjtésük teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják az arra rászoruló családok számára. Az idei évben a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona részére kezdtek egy nagyszabású adománygyűjtésbe a szervezők. Az intézmény már 15 éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége sajnos súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az otthont.

Csoda már egyetlen jótett is

Idén kicsit nehezebb dolguk volt a szervezőknek, valószínűleg a COVID jobban megterhelte a családokat, így kevesebbet tudtak jótékonyságra fordítani. Így még inkább köszönik azoknak, akik az ügy mellé álltak és segítettek. Ennek fényében igazi csoda, hogy közel 200 adományozó, egész pontosan 2 millió 68 ezer Ft-tal támogatta a vágyott otthon felújítását. Ezzel pedig az adventi jótékonysági gyűjtés csapata nemcsak elérte a kívánt összeget, de még meg is haladták azt.

Sikerük története

A cél sikeres elérésében nagy szerepet játszott az a tény, hogy olyan édesanyáknak és gyermekeiknek segíthettek a szervezők, akik bántalmazás áldozatai és otthonukat kénytelenek elhagyni. Ez motiválta és vitte előre a csapatot.

Az ügy fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki lányával, Áder Júliával csodás koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített, ezzel járulva hozzá a gyűjtés sikeréhez. A díszek eladásából származó bevétel több mint 350 000 Ft volt. Ez nagyban hozzájárult az ügy sikeréhez.

A Ringató egy élő jótékonysági koncertet szervezett, hogy a cél megvalósulhasson. Az online eseményen keresztül egy tetszőleges összeggel tudták támogatni a családok ezt a nemes célt, egy jegy megvásárlásával tettek azért, hogy egy új családi otthon kerüljön kialakításra az édesanyák és gyermekeik számára.

A csodás összefogásnak köszönhetően több mint 2 millió 68 ezer Ft-ot sikerült összegyűjteni a Lea Otthon lakói számára. Ez az összeg is megerősíti azt, hogy az emberek képesek összefogni, még ebben a nehéz időszakban is.

(fotó: Shutterstock, Bruzák Noémi/MTI)