Több mint két héten keresztül lehet leadni a gyűjtőpontokon a pluszban vásárolt iskolaszert, amelyet a NOE azokhoz a többgyermekes családokhoz juttat el, amelyeknek nagyobb gondot jelent az iskolakezdés.

Idén hatodik alkalommal rendez tanszergyűjtést a NOE és az Auchan közösen a nagycsaládosoknak. Tavaly 9600 csomagot tudtak eljuttatni a NOE segítségével azokhoz a szülőkhöz, akiknek komoly anyagi gondot okozott volna az iskolai felszerelés beszerzése.

Ennek köszönhetően 2750 nagycsaládban úgy kezdhették meg a gyerekek a tavalyi tanévet, hogy nem kellett hátrányból indulniuk azért, mert hiányzott valamilyen tanszerük.

Most is arra kérik a vásárlókat, hogy amennyiben tehetik, vegyenek egy-két iskolaszerrel többet, és azt a kijáratnál adják le a gyűjtőpontokon. Leginkább tollat, ceruzát, színes ceruzát, filctollat, vonalzót, körzőt, radírt, tolltartót, ecsetet, festéket, gyurmát, tornazsákot, rajz- és írólapot, valamint füzeteket várnak.

Az összegyűlt tanszerekből a NOE önkéntesei csomagokat állítanak össze, és elviszik azokat a rászoruló családokhoz a tanévkezdésre.