Gyermeknapig futnak az adománygyűjtők - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Gyermeknapig futnak az adománygyűjtők

Muhari Judit
2020. máj. 26. 11:00
Életmód

Gyermeknapig, május 31-éig tart az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű kampányához kapcsolódó adománygyűjtés. Az akcióval – melynek része a Balatonkör távolságával, vagyis 221 kilométerrel megegyező futólánc is – rászoruló gyermekeknek kívánnak segíteni.

Pótolják a lemaradást

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, a gyermeknapig tartó adománygyűjtés célja, hogy minél több nehéz helyzetbe került gyermekes családot tudjanak támogatni élelmiszerrel. Segítenek a tanulásban azoknak a gyermekeknek, akiknél hiányoznak a digitális oktatáshoz szükséges eszközök. Nyárra napközis táborokat is szerveznek, hogy a kikapcsolódás mellett fejlesztőpedagógusok segítségével kiscsoportos foglalkozásokon pótolhassák a lemaradást.

Online programok lesznek

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: bár a koronavírus miatt idén nem tudnak a korábbi évekhez hasonló nagyszabású szabadtéri gyermeknapi programokat szervezni, de sztárok bevonásával egy különleges online gyereknapi műsort készítenek, mellyel az intézményekben élő gyerekeket fogják meglepni. A Felhőtlen gyermekkor gyűjtéshez bárki csatlakozhat a www.segelyszervezet.hu oldalon.

(fotó: https://www.facebook.com/csaladesifjusag/)