Megoldás lehet a kerti medence is, de ha inkább természetes vizekre, vagy szépen kiépített, kulturált strandra vágynánk, íme néhány tipp ahol a különböző korosztályok megtalálhatják a számukra legideálisabb fürdőhelyeket.

A Dunakanyar környékén számos helyen strandolhatunk, ráadásul fizeni sem kell értük.

Kisgyerekkel

1. A legegyszerűbben a Budapesthez közeli szentendrei Postás strand érhető el, tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, a part mentén sekély a víz, kiváló, biztonságos pancsoló hely a legkisebbeknek.

2. Csak 15 kilométerrel kell többet utazni, hogy az egyik legnépszerűbb dunai strandon tölthessünk egy fergeteges napot. A dunabogdányi szabadstrandon a kisgyerekes családoknak homokos part, játszótér áll rendelkezésükre, de a nagyobbak sem unatkoznak, hiszen a lubickolás mellett futballpálya és röplabda pálya szolgálja az aktív kikapcsolódást.

3. Szintén a fővároshoz közel, Dunakeszin is találunk szabadstrandot, a Katonadomb közelében. Kisgyerekeseknek szintén ideális, hiszen a kavicsos parton büfé, fagyizó, játszótér is található, és sok kellemes, árnyékos helyet találunk a plédünknek.

Kamaszoknak, fiataloknak

1. Megújult a “Tisza tengerpartja”. Csongrádon a Körös-toroki Partfürdő egy 700 méter hosszan és 30 méter szélesen húzódó homokos partszakasz. A szalma napernyők az igazi mediterrán beach hangulatot idézik, megnyílt a gyerekbarát látogatóközpont mosdóval, pelenkázóval. Kamaszoknak, fiataloknak is igazi paradicsom, hiszen találunk kávézót, éttermeket, büféket, röplabda pályát, futballpályát, lehet vízibiciklizni, csónakázni.

2. Persze az örök kedvenc a Balaton. Ha sikerül tinédzser gyermekünket is rávenni a strandolására keressünk olyan helyet, ahol kicsit kitombolhatja magát. Balatonlelle Nyugati szabadstrandjának 2000 méteres partszakaszán például 3 csúszda, teniszpálya, röplabda pálya, vízibicikli, éttermek és büfék is várják a kamaszokat.

3. Haverok, buli vagy egy szuper nap kettesben? Akkor irány a Tisza-tó! A Poroszlói szabadstrand az aktív kikapcsolódás paradicsoma. Vízibicikli, csónak, kajak, kenu, kosárlabdapalánk, röplabdaháló, vízilabda kapu, tiszai halételek, grill terasz. Kell ennél több, hogy jól érezzük magunkat?

4. +1. Ne gondoljuk, hogy a Balatonba csak lépcsőkön át vezet az út! A balatonfenyvesi nagystrandra a mozgáskorlátozottak is bátran ellátogathatnak, számukra az akadálymentes mosdó mellett vízbe emelő is rendelkezésükre áll.

És hova vigyük a nagyit?

1. Az idősek kedvenc pihenőhelye még mindig Hévíz. A világon egyedülálló gyógytó sokféle fájdalomra megoldást nyújthat, de nem csak az idősebbekre fér rá néha egy kis stresszmentes lazítás. Ott még a rossz idő sem akadály!

2. Jó lenne, ha míg az idősebbek és a szülők a termálvizek jótékony hatásait élvezve lazulnak, a fiatalok róhatnák a hosszokat a feszített víztükrű élménymedencében, a legkisebbeknek pedig a gyermekmedencében pancsolhatnának. Legyen azért más sportolási lehetőség is, strandkézilabda- és strandröplabdapálya, focipálya. Esetleg egy tó, csónakázni, vízibiciklizni. Ez mind együtt van Gyopárosfürdőn, ahol garantált a felhőtlen családi nyaralás.