Robert Capa, a tudósító - Capa Központ  

Az egész család érdeklődésére számot tarthat Robert Capa első budapesti életműkiállítása. A tárlat az idén 10 éves Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ új, 500 nm-es kiállítóterében látható. Mintegy 140 – köztük számos ikonikussá vált – fényképet mutatnak be a fotográfus életének fontosabb állomásairól, az életmű által meghatározott témák szerinti feldolgozásban.  

Bővebb információ: https://robertcapaexhibition.capacenter.hu/ 

AMIT MÉG NEM LÁTTATOK - Fotókiállítás Keleti Éva eddig soha nem látott alkotásaiból

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, Keleti Éva hét évtizeden keresztül átívelő munkássága a magyar kultúra és a nemzeti fotótörténet meghatározó része. Képei egyszerre önálló alkotások és művészi igénnyel készült kordokumentumok. A tárlat részletesen bemutatja Keleti Éva képalkotói érdeklődését, életszakaszait, a színházi világban betöltött fotós karrierjét és fotóriporteri munkáját a művészportrékon, előadásképeken, és riportfotókon keresztül. A most bemutatott fényképek többsége korábban sehol nem volt publikálva, némelyek a készítés óta eltelt több évtized után először kerülnek nyilvánosságra. A kiállítás ingyenesen látogatható augusztus 20-ig az Aranytíz Kultúrházban.  

Bővebb információ: https://www.aranytiz.hu/modules.php?module=articles&do=article&artname=AMIT-MEG-NEM-LATTATOK-Keleti-Eva-kiallitasa 

A cukiság faktor – Ludwig Múzeum

Az időszaki kiállítás a kortárs képzőművészetben jelenlévő, aktuális és egyre nagyobb szakmai érdeklődést kiváltó jelenség, a cukiság „cute” témáját járja körül. A válogatásban 14 ország összesen 32 művésze vesz részt. A nemzetközileg elismert alkotók munkái mellett a fiatal hazai és régióbeli művészek műveivel is megismerkedhet a nagyközönség.

Bővebb információ: https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/cukisag-faktor 

FRISSÍTÉS ELÉRHETŐ – A T-Art Alapítvány fiatal művészeket támogató projektje

A kiállítás a képzőművészet lehetséges újítására világít rá. A tárlaton a hagyományos műfajok új, kortárs tartalmakkal találkozva újragondolják önmagukat. A bemutató szeptember 6-ig ingyenesen látogatható a belvárosi Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában.  

Bővebb információ: https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/frissites-elerheto/ 

Vitorlázeum - Balatonfüred

Egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítótér várja a kalandokat kedvelő családokat Balatonfüred egyik legpatinásabb épületében, a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén. Szimulátor révén kipróbálható a vitorlázás a viharos Balatonon, elsajátíthatók a navigálási, illetve a kötélcsomózási ismeretek. Lehet gyakorolni a vitorlafelvonást vagy gyönyörködni a panorámában a kiállítást körbeölelő teraszról.

Bővebb információ: https://kultura.balatonfured.hu/vitorlazeum-a-kiallitas/ 

Levendula Ház - Tihany

Igazi családi program a tihanyi Levendula Házba látogatni, ahol nem csupán a Tihanyi-félsziget kialakulását és a levendula-termesztést mutatják be interaktív módon, hanem kézműves foglalkoztató és élménykert is várja a kicsiket és nagyokat.

Bővebb információ: https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/levendula-haz-latogatokozpont-tihany 

Várpark – Dinnyés

Ma már csak romként látható váraink elevenednek meg a dinnyési Várparkban. A kiállítás rekonstrukciós elképzelések alapján alkotta újra anyaghűen a hazai várakat. A makettek elhelyezkedése nem véletlenszerű, a történelmi Magyarországot formázó sétányon vármegyényi pontossággal találhatók.  

Bővebb információ: https://varpark.hu/ 

Mobilis élményközpont – Győr  

A kiállítás csaknem 70 kipróbálható eszközön keresztül mutatja be napjaink technikai csodáit és technológiáit a szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig. A család apraja-nagyja megtalálhatja a neki tetsző programot, legyen az science show, digitális technológiai bemutató, robotika foglalkozás, szimulátorozás vagy óriás mókuskerék és trambulin.  

Bővebb információ: https://mobilis-gyor.hu/kezdolap 

Pannon-tenger Múzeum – Miskolc

A dínók és az őserdők rajongói jobb helyet nem is találhatnának a miskolci Pannon-tenger Múzeumnál, ahol a gyerekek interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a dinoszauruszok világával, az ősi növényekkel és ásványokkal. A látogatók külön teremben tekinthetik meg a rudabányai őslénylelőhely fosszíliáit, közük az emberi evolúció szempontjából kulcsfontosságú ősmajom, a Rudapithecus hungaricus maradványait is.

Bővebb információ: https://pannontenger.hu/