1. Babaápolási csomag – kicsit másképp

Az elsőgyerekes anyukák könnyen elveszhetnek az internet világában, amikor próbálják kideríteni, melyik babaápolási terméket is vegyék meg a picinek. Állítsunk össze olyan csomagot, ami többfajta márkájú pelenkát tartalmaz, vagy vegyünk 4-5 féle popsikrémet/ kenőcsöt, babafürdetőt, hogy az édesanya maga tesztelgethesse, melyik termék válik be az ő babájánál.

2. Kismama-csomag

Természetes, hogy a babának viszünk ajándékot, de az már kevésbe elterjedt, hogy megajándékozzuk az édesanyát. Érdemes olyasmit választani, ami nagy segítségére lehet a kismamának az első pár hétben. Ilyen lehet az alkarra húzható szoptatós párna, vagy a kifejezetten kismamák számára készült kozmetikai termékek.

3. Finomságok előre gyártva

A szoptatás első két hetében jobb nem kísérteni a sorsot, és megválogatni, mit eszik a kismama. Keressünk egy megbízható listát azokról az ételekről, miket nem ehet az anyuka a szoptatás időszakában. Állítsunk össze egyszerű recepteket azokból az alapanyagokból, amiket nyugodtan fogyaszthat. A praktikus receptgyűjteményből el is készíthetünk néhány ételt, majd egy-két étkezésre elegendő adagokban lefagyasztva vigyük el az újdonsült édesanyának, aki valószínűleg nagyon hálás lesz a figyelmességért.

4. Személyre szóló kuponok

Vegyünk elő papírt, tollat és engedjük szabadjára a fantáziánkat! Emlékezzünk vissza, nekünk mire lett volna szükségünk a gyermekünk születése után, ha pedig még nincs gyermekünk, érdeklődjünk a környezetünkben lévő anyukáktól. Ez alapján készítsünk egy kuponfüzetet, amit a kismama apránként beválthat nálunk. Ilyen lehet a síró baba 1 órás ringatása, vagy a nyugodt fürdés, de jól jöhet egy nagytakarítás, vagy egy nagybevásárlás kupon is.

5. Családi fotózás

Mindenki szereti megörökíteni a családi pillanatokat, de a baba érkezése többnyire olyan sok kiadással jár, hogy a profi fotózás jó pár hónapot várat magára. Ajándékozzuk meg az újdonsült szülőket családi fotózással! Még jobb, ha van olyan stylist és sminkes ismerősünk, aki elvállalja a kismama megszépítését a fényképezés napjára. A fáradt édesanya biztosan nem utasítja vissza a lehetőséget, hogy az anyukaszerep mellett újra gyönyörű nőnek is érezhesse magát.

+ 1 tipp: Csak tapintatosan!

Ha valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem akar szoptatni az édesanya, ne ítélkezzünk, helyette vigyünk ajándékba trendi termosztáskát, dekoratív tápszerkeverőt, vagy bármi olyan mesterséges táplálással kapcsolatos – esetenként teljességgel haszontalan, de jópofa – terméket, amitől a kismama érzi, támogatjuk ebben a helyzetben is.

(fotók: shutterstock)