A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházból maga a 36 éves édesanya mondta el, hogy a család második gyermekeként jött a világra Blanka. A kislány 3430 grammos súllyal és 49 centiméterrel, természetes úton született. Érdekesség, hogy 2023-ban is a zalaegerszegi kórházban jött világra az év első babája.

Budapesten idén egy kisfiú, Donát lett az év első újszülöttje (nyitóképen), aki az ÉPC-Honvédkórház tájékoztatása szerint 2 óra 10 perckor született 3080 grammal és 53 centivel, császármetszéssel. Donát a család első gyermeke, édesanyja 28 évesen szülte. 

A Semmelweis Egyetem (SE) közölte, hogy hajnali három órakor egy ikerpár - Bence és Balázs - született az intézmény Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén. Az ikrek a terhesség 34. hetében, császármetszéssel érkeztek első gyermekként a családba. Bence hajnali 3 órakor 1955 grammos súllyal és 43 centiméterrel, Balázs 3 óra 2 perckor 2285 grammal és 47 centiméterrel született. Az édesanya, Kitti és az újszülöttek is jól vannak - tudatta az SE.