Az óbudai Holdudvar park nevéhez méltóan űrtematikát kapott a gyerekek szórakoztatását tekintve. Kellemes design, fából készült játékok, hűs csobogó garantálja szülők és gyerekek elégedettségét egyaránt.

Van kilövésre váró űrhajó az óvodások számára, a legkisebbeknek úgynevezett matató szekrény, ahol minden forog-pörög és mozgatható, de az űrlényes csúszdáról, a baba-hintáról illetve a napvitorlával árnyékolt homokozóról se feledkezzünk meg.

A nagyobbak kedvükre ping-pongozhatnak, illetve három nagyobb csúszdát is kipróbálhatnak. Az idősebbeknek pedig ott vannak a körbeülhető asztalok és padok.

A Vörösvári út – Bécsi út – Váradi utca által határolt területen található parkban már a hetvenes, nyolcvanas években is élénk „társasági élet” volt, a játszótér mellett előadó térként is funkcionált, ahol zenés és prózai műsorokkal szórakoztatták a közönséget.

Ezt a funkciót megtartva igyekeztek a területet újraéleszteni. Az évekig tartó tervezési munkákba az önkormányzat bevonta a helyi közösséget is, hogy minél használhatóbb, igényeiknek megfelelő parkot hozzanak létre. A tervezés során a park rengeteg funkcióval bővült, így vált ez a tér multifunkciós közösségi térré.

Ősztől a parkban több hónapon keresztül ingyenes, közösségi programok lesznek, melyek célja, hogy még nagyobb lendületet adjon a park közösségi életének. Lesz többek között történeti séta az Óbudai Múzeum együttműködésével, ingyenes kutyasuli, sport programok, gyerekprogramok és előadások a központi téren.