Az október 4-i Egészségtudomány a mindennapokban című rendezvényen mintegy ötvenféle program közül választhatnak az érdeklődők – olvasható a semmelweis.hu-n.

A kisbaba érkezésével kapcsolatos kezdeti félelmeket le lehet győzni, ha a leendő szülők időben felkészülnek az újszülött körüli teendőkre. A „Megszületett a gyermekem! Hogyan tovább?” című workshopon gyakorlati segítséget kaphatnak a csecsemőgondozáshoz. A résztvevők a valódi újszülöttekre emlékeztető, úgynevezett demonstrációs babákon sajátíthatják el, hogyan kell helyesen megfogni és felemelni egy újszülöttet, gyakorolhatják a pelenkázás, a fürdetés, a hajmosás, a bőrápolás, az öltöztetés, a súly-, hossz- és a lázmérés lépéseit, megtanulhatják a köldökcsonk- és a szemápolás alapjait. Az egyórás workshop során a szakemberek a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

A gyakorlati foglalkozáson túl a Tényleg jól mértem lázat? című előadáson bemutatják a patikákban kapható valamennyi lázmérőtípust, amelyek pontos eredményt adnak, de csúnya hibákat lehet elkövetni, ha figyelmetlenül használják őket. Az előadás végén a szakemberek megválaszolják a résztvevők kérdéseit.


A gyermekbalesetek megelőzése című prevenciós előadáson a közönség a hatékony és szükségszerű stratégiákat, eszközöket, módszereket ismerhetik meg, amelyekkel csökkenthető a balesetek száma, súlyossága és mérsékelhetőek a következmények.

A Gyermeket szeretnénk című előadáson és tanácsadáson azoknak a pároknak segítenek, akik még családalapítás előtt állnak, és szeretnék megtudni, mire kell figyelni a tervezés időszakában. A foglalkozáson szemléltető eszközök segítségével azt is bemutatják, mi történik a várandósság és szülés során.

Az Egészségtudomány a mindennapokban elnevezésű tematikus napon október 4-én mintegy 50 program várja a vendégeket valamennyi korosztályból.

A Semmelweis Egyetem egészségügyi edukációs videósorozatot indított a programsorozathoz is kapcsolódó témakörökben, hogy megbízható forrásból nyújtsanak információt és segítséget az egészségügyhöz, családgondozáshoz kapcsolódó mindennapi kérdésekben.

Időpont: október 4. (péntek) 15:00-20:00

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar (1088 Budapest, Vas u. 17.)

A részvétel ingyenes, de a kis létszámú foglalkozások esetében a részvétel regisztrációhoz kötött. Részletes programok és jelentkezés a semmelweis oldalán.

(fotó: Shutterstock)