Életünkben valószínűleg akkor sétálunk a legtöbbet, amikor kisbabánk van. Ne is sajnáljuk erre az időt! Amellett, hogy az anyának jót tesz egy kis testmozgás, a babának is kell, hogy rendszeresen kimozduljon a megszokott környezetből.

Kellemes és hasznos is

Akár hordozókendőben, akár babakocsival visszük a kicsit, a friss levegőnél jobb helyen nem lehetünk vele! Szabad ilyenkor ügyeket intézni, barátnőkkel találkozni, vagy csak a magunk gondolataiban elmerülve pihenni is, a lényeg, hogy lehetőleg minden nap vigyük ki a kisbabát legalább egy órára!

Rendszerességet visz az életünkbe

Ha minden nap nekiindulunk, a baba is hamar megszereti a friss levegőn való pihenést és nézelődést, egy idő után pedig azt igényli majd, hogy rossz időben se maradjon ki a program. És ez így van jól! De nem feltétlenül kell, hogy mindig ugyanabban az időpontban keljünk útra! Jó, ha a baba hosszútávon rugalmasan tud alkalmazkodni az anyuka igényeihez, a szükséges ügyintézések időpontjához. Ráadásul ne kelljen csak azért a szakadó esőben elindulnunk, mert a baba azt szokta meg, hogy mindig pontosan 11-kor megyünk el otthonról!

Ellenállóbbá teszi a babát

Az első pár hét elteltével már hidegebb, nyirkosabb időben is nyugodtan sétálhatunk a kicsivel

Az első pár hét elteltével már hidegebb, nyirkosabb időben is nyugodtan sétálhatunk a kicsivel: ha jól felöltöztetjük, semmi baja nem lesz. Sőt, egyre alkalmazkodóbbá és ellenállóbbá válik, hiszen sokféle hőmérsékleti hatás éri, másrészt alkalma lesz találkozni olyan vírusokkal és baktériumokkal, amik az otthoni steril környezetet nagyrészt elkerülik.

De figyeljünk az öltöztetésnél! A kisbaba akkor érzi jól magát, ha a miénkhez hasonló vastagságú ruhát visel – nem kell agyonbugyolálni már a legkisebb szellőben is! De a fekvő, alvó gyermek legalább hastájékon mindig legyen betakarva, a vékony kis fejbőr pedig az első pár évben leginkább sapkában érzi jól magát.