Az Európai Unió által támogatott projekt keretében a 36 fős bölcsőde további 14 férőhelyes épületrésszel és egy tornaszobával került kibővítésre. Energetikai szempontból is megújult az intézmény: a meglévő napelemrendszert kiegészítették, hőszivattyút telepítettek, valamint a két csoportszobában padlófűtéses rendszert alakítottak ki.

A Családbarát Magyarország Központ és a Lechner Tudásközpont munkájával és szakértelmével járult hozzá a bölcsőde új részének kialakításához – nyilatkozott a csalad.hu-nak Vicze Szabolcs, a Családbarát Magyarország Központ RRF-1.1.1-22-2022-00001 azonosító számú kiemelt projekt szakmai vezetője.

„A Lechner Tudásközpont építésügyi szakértőivel közösen segítettük a nemesvámosi bölcsőde bővítésének folyamatát. A tervdokumentációk véleményezése után az építkezés előrehaladását és megfelelő minőségét a helyszínen is több alkalommal ellenőriztük. Véleményeztük többek között a tervezett burkolatokat, nyílászárókat. Segítettük a játszókert kialakítását, hiszen itt a korábbi játszókertet kellett bővíteni és fontos volt a már meglévő telepített játékok, valamint az újonnan beszerzett játékok elhelyezésének az összehangolása. Az észrevételeink mindig azt a célt szolgálják, hogy a gyermekek biztonságos környezetben tölthessék a napjaikat.”

A Családbarát Magyarország Központ 142 db önkormányzat és egyházi szervezet bölcsődefejlesztését támogatja 119 helyszínen, amelynek során több mint 4 000 új bölcsődei férőhely jön létre.

Részletesen itt olvashat a projektről.