2018 elején elindult az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó önkéntes programja, ahol az érdeklődők idegen nyelvi órákon vesznek részt, mentőápolói ismeretet sajátítanak el, illetve szakmai felügyelet mellett különböző munkafolyamatokba kapcsolódhatnak be. Az önkéntes programot az Európai Unió és Magyarország Kormánya több mint 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Első körben 7 megyéből összesen 34 fiatal csatlakozott az Országos Mentőszolgálat önkéntes programjához. Közülük 12-en jelezték, hogy mentőápolóként vagy mentőgépkocsi-vezetőként, szeretnének az OMSZ kötelékében maradni.

A képzés végén, nem marad el a jutalom sem, áprilisban oklevelet vehettek át azok a fiatalok, akik részt vettek az Országos Mentőszolgálat féléves programjában.

A fiatalok a csalad.hu-nak azt mondták, az esetek tapasztalatait krízishelyzetben is hasznosítani tudják majd.

– Most már ezt látom a jövőmben, mentőtiszt, mentőápoló szeretnék lenni – tette hozzá Spéder Andrea, aki Miskolcon végezte az önkéntes munkát.

A fővárosban élő Toderascu Adrián pedig az orvosi egyetemre jelentkezett, traumatológus, vagy aneszteziológus szeretne lenni, de sajnos nem lett elég a pontja.

– Úgy gondoltam, ez a féléves program hasznos lehet, és bár készülök az emelt szintű érettségire, ez a munka még belefért az életembe.

A Legyél hős! program folytatódik, egész napos rendezvénnyel várják május 18-án szombaton Pécsen az érdeklődőket, ahol 10 és 16 óra között a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán különböző programokon vehetnek részt.

A következő hetekben pedig az alábbi városokba érkezik a toborzó-rendezvény:

  • május 25. Miskolc
  • június 7. Szombathely
  • június 15. Bicske

Részletes program a Legyél hős! program Facebook oldalán.