Az egyik kedvenc grafikusom gyönyörű képeslapokat készít, munkáit már évek óta gyűjtjük a férjemmel. Mielőtt várandós lettem a lányommal, rábukkantam egy csodaszép képére, amin egy vöröshajú anyuka kézbe veszi a pólyába bugyolált babáját. Már akkor tudtam, hogy ha egyszer gyermeket várok, akkor ezzel a képeslappal tudatom majd a férjemmel. Akkor még nem sejtettem, hogy nem is kell erre olyan sokat várni: pár hónappal később már küldhettem a férjem nevére a lapot a saját címünkre. Amikor megkapta, elsírta magát. A képeslap pedig azóta bekeretezve az otthonunk falát díszíti. Sokan giccsesnek, feleslegesnek tartják megadni a módját annak, hogy bejelentsük a család gyarapodását, de nemcsak mi, szülők emlékszünk vissza szívesen az eseményre, hanem később a gyermekeink is örömmel hallgatják majd a történetet. Íme, néhány tipp a nagy bejelentéshez!

1. Táblás módszer

Kérjük meg a kedvesünket, hogy egyik este játsszunk táblás játékot, aminek az a lényege, hogy le kell írni, kinek mi jut először eszébe egy adott szóról. A pár háttal áll egymásnak, és egyszerre kell, hogy megforduljanak és megnézzék, mit írt a másik. Érdemes egy jó pár kört becsülettel eljátszani, így még nagyobb lesz a meglepetés, amikor a gyanútlan apuka szembesül a táblára írt mondattal: „Gratulálok, apa leszel!”

2. Képernyőn a nagy hír

Ha van közös otthoni gép, vagy van hozzáférésünk a kedvesünk telefonjához, laptopjához, akkor egyszerűen csak állítsuk át a főképernyőjét egy előzőleg elkészített fotóra, ami pozitív terhességi tesztet, babacipőt vagy gratuláló szöveget tartalmaz. A hatás biztosan nem marad el!

3. Fogjuk be a nagytesót!

Amióta léteznek babaultrahang képek, azóta minden szülő el is teszi emlékbe őket, sőt az elsőt még talán be is keretezteti. Ha van ilyen bekeretezett képünk, akkor a képkeret üveglapjára ragasszuk fel a +1 feliratot, majd adjuk oda a nagytesónak, hogy sétáljon vele oda az édesapjához, akinek remélhetőleg gyorsan leesik a tantusz. Ha nem akarjuk az elején beavatni a nagyobb gyerkőcöt, azzal is célba érünk, ha mi magunk adjuk át a fotót.

4. Kaparós sorsjegy

Ma már nemcsak személyre szabott könyveket rendelhetünk a neten, de személyre szabott kaparós sorjegyeket is. Mi adhatjuk meg, mi legyen pontosan a bejelentés szövege. Lehet vicces vagy megható, csak rajtunk múlik. Séta közben intézzük úgy, hogy egy lottózó előtt vezessen el az utunk. A párunk megvárhat minket odakint, mi pedig tegyünk úgy, mintha akkor vásárolnánk a sorjegyeket. Keressünk egy csendes parkot, majd adjuk oda az „apukás” példányt, és kérjük meg, hogy segítsen lekaparni.

(fotó: Shutterstock)